Sakarya Üniversitesi ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi arasında akademik iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik çevrim içi bir toplantı düzenlendi. Görüşme, iki kurumun akademik ve idari yönetimleri ile akademisyenlerini bir araya getirdi. Toplantı; özellikle ortak araştırma projeleri, öğrenci ve akademisyen hareketliliği ile yeni medya ve tıp fakültesi alanlarında iş birliği fırsatlarını ele aldı.
Akademik İş Birliği Alanları Değerlendirildi
Toplantıya Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Kuşakcı, rektör yardımcıları, dekanlar ve çok sayıda akademisyen katıldı. Görüşmede ortak araştırma projeleri, çift diploma imkanları, kalite ve akreditasyon süreçleri gibi başlıklar üzerinde duruldu. Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Emre Akmaz ve Araştırma Dekanlığından Doç. Dr. Hasan Algül, uluslararası projeler ve iş birliği fırsatlarına dair sunum yaptı. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi temsilcileri ise yürütülen faaliyetler ve planlanan projeler hakkında bilgi paylaştı.
Rektörlerden Karşılıklı İş Birliği Vurgusu
Prof. Dr. Hamza Al: “Birlikte büyümemiz gerekiyor”
Prof. Dr. Hamza Al, üniversiteler arası iş birliğinin yalnızca protokol düzeyinde kalmaması gerektiğini vurguladı. Türkiye ve bölge üniversiteleriyle ortak akademik faaliyetlerin artırılmasının önemine dikkat çeken Al, öğrenci ve akademisyen hareketliliğinin güçlendirilmesini hedeflediklerini belirtti.
Prof. Dr. Ali Osman Kuşakcı: “Yeni medya ve tıp fakültesi öncelikli”
Prof. Dr. Ali Osman Kuşakcı ise yeni medya alanındaki program geliştirme, akreditasyon ve tecrübe paylaşımı konularında Sakarya Üniversitesi ile yakın çalışmak istediklerini ifade etti. Ayrıca, yeni kurulan tıp fakültesi için akademik destek ve laboratuvar altyapısı geliştirme başlıklarında iş birliğinin önemine değindi.
Somut Projeler ve Hareketlilik Olanakları
Toplantıda, Erasmus hareketlilikleri, ortak yüksek lisans programları, araştırma projeleri ve kalite süreçlerinde iş birliği imkanları da değerlendirildi. Her iki üniversite temsilcileri, iş birliğinin somut projelerle sürdürülmesi konusunda mutabık kaldı.


