Sakarya Üniversitesi’nde İşletLab Projesi Öğrencileri Sektörle Buluşturuyor

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından geliştirilen İşletLab projesinin açılış ve tanıtım toplantısı, Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda düzenlendi. Toplantı, Türkiye’nin önde gelen sektör temsilcileriyle öğrencilere mesleki deneyim kazandırmayı amaçlıyor.

İşletLab ile Teorik Bilgi Sektör Deneyimiyle Buluşuyor

Etkinliğe Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sima Nart, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Balaban ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Burgazoğlu başta olmak üzere, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Nart, İşletLab projesinin 13 Nisan’da başladığını ve 22 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini belirtti. Proje kapsamında Trendyol, N11, Vakıfbank ve Boyner gibi sektör liderleriyle iş birliği yapılarak, öğrencilerin teorik bilgisini uygulama fırsatı bulacağı vurgulandı.

Üniversite-Sanayi İş Birliğinde Yeni Adımlar

Prof. Dr. Sima Nart, İşletLab’ın yalnızca uygulamalı eğitim değil, aynı zamanda üniversite-sektör iş birliğini güçlendiren stratejik bir köprü görevi üstlendiğini ifade etti. Öğrencilerin mezun olmadan sektörle buluşmasını sağlayan bu modelin, hem öğrencilere hem de iş dünyasına önemli katkılar sunduğu kaydedildi.

Öğrencilerden Yoğun İlgi

Açılış konuşmasının ardından İşletLab eğitim yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Kostak, Dr. Öğr. Üyesi Seren Özsoy ve Öğr. Gör. Halime Çelik Oğuz, projeye katılan öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrenciler, uygulamalı eğitim ve staj olanaklarına dair merak ettiklerini uzmanlara yöneltti.

- REKLAM -

Başkan Osman Çelik Ankara’da Serdivan’ın İmar ve Tarım Gelişimi İçin Görüşmeler Yaptı

Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, ilçede yürütülen vizyon projelerin koordinasyonu ve yerel yönetim çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Ankara’ya kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Başkent temasları çerçevesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz ile bir araya gelen Başkan Çelik, Serdivan’ın geleceğine yönelik stratejik adımları masaya yatırdı. Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Deverenli’nin de eşlik ettiği görüşmede; ilçenin ihtiyaçları, vatandaşların talepleri ve sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürülen çalışmalar hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. Yavuz, projeleri yakından takip ettiklerini belirterek Serdivan’ın gelişimi için gereken desteğin süreceğini ifade etti.