Sakarya’da Metrobüslerde Ücretli Dönem Başladı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen metrobüsler, 16 Nisan itibarıyla ücretli taşımacılığa geçti. Şehir içi ulaşımda yeni bir dönemi başlatan bu uygulama, ilk gününde yaklaşık 10 bin yolcu tarafından tercih edildi. Böylece metrobüsler, Sakarya’da en çok kullanılan toplu taşıma aracı olmayı sürdürdü.
Uygun Fiyat ve Artan Sefer Sayısı
Yaklaşık 8 ay ücretsiz hizmet veren metrobüslerde, yeni dönemde öğrenciler için 5 TL, siviller için ise 10 TL ücret belirlendi. Adapazarı Gar Meydanı ile Korucuk arasındaki 16,5 kilometrelik hatta, toplam 13 istasyonda hizmet veren metrobüsler artık turnike sistemiyle çalışıyor.
Hızlı ve Konforlu Ulaşım
Günlük 192 sefer yapan metrobüsler, Yenikent ile şehir merkezi arasındaki ulaşımı 25 dakikaya indirerek yolcularına hızlı ve konforlu bir seçenek sunuyor. Sefer sıklığının artmasıyla birlikte, şehir içi hareketlilik daha düzenli hale geldi.
Toplu Taşıma Kültüründe Dönüşüm
Vatandaşların özel araç yerine toplu taşımayı tercih etmesi, şehir içi ulaşımı daha planlı ve sürdürülebilir bir noktaya taşıyor. Sakarya’da metrobüsler, günlük yaşamı kolaylaştıran ve ulaşımda önemli bir alternatif olarak öne çıkıyor.







