Sakarya Elektrik ve Enerji Bölümü Öğrencileri SOLAREX 2026 Fuarında Sektörle Buluştu

- REKLAM -
Diğer Haberler

Elektrik ve Enerji Bölümü Öğrencileri SOLAREX 2026 Fuarında Sektörle Bir Araya Geldi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencileri, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SOLAREX İstanbul 2026 fuarına teknik gezi düzenledi. Bu etkinlik, öğrencilerin sektörel gelişmeleri yakından takip etmeleri ve güncel teknolojileri deneyimlemeleri amacıyla gerçekleştirildi.

Öğrenciler Güncel Enerji Teknolojilerini Yerinde İnceledi

Katılımcı Programlar ve Rehberlik

Teknik geziye Elektrik Programı, Yenilenebilir Enerji Teknikerliği ve Hidrojen-Enerji Depolama Teknikerliği programlarından öğrenciler katıldı. Etkinlik, Öğr. Gör. Engin Kılıç ve Öğr. Gör. Dr. Merve Gezgin’in rehberliğinde gerçekleşti.

Sektör Temsilcileriyle Görüşmeler

Öğrenciler, fuarda yer alan sektördeki birçok firma ve temsilciyle birebir görüşmeler yaptı. Bu sayede, yenilenebilir enerji, güneş enerjisi sistemleri ve enerji depolama teknolojileri gibi konularda en güncel uygulamaları yakından inceleme fırsatı buldular. Ayrıca, staj ve mezuniyet sonrası kariyer olanakları konusunda da doğrudan bilgi edindiler.

- REKLAM -

Serdivanlı Muhammed Asım Ay Minikler Halter Şampiyonası’nda Türkiye İkinciliği Elde Etti

Serdivan Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Muhammed Asım Ay, Ankara’da düzenlenen Minikler Türkiye Halter Şampiyonası’nda elde ettiği derecelerle önemli bir başarıya imza attı. 37 kilogram kategorisinde yarışan genç sporcu, gösterdiği performansla Türkiye ikincisi olarak kürsüye çıkmayı başardı.