Cuma, Mart 29, 2024

Serbes: ‘Büyükesence Kavşağı’na acilen sinyalizasyon sistemi kurulmalı’

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakaryalı Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, halk arasında ‘ölüm kavşağı’ olarak adlandırılan D-100 Karayolu Büyükesence Kavşağı’nda, sinyalizasyon olmaması sebebiyle sık sık trafik kazaları meydana geldiğini, bir an önce bu kavşağa trafik ışıkları konulması gerektiğini söyledi.

ÇOK BÜYÜK ACILAR YAŞANIYOR

Ender Serbes, Erenler İlçesi Büyükesence Mahalle Muhtarı Sadettin Duman ile bir araya gelerek kavşakta yaşanan kazalar ve alınacak tedbirlerle ilgili bilgi aldı. Serbes, yaptığı açıklamada, Büyükesence’nin en büyük ve hayati sorununun D-100 Karayolu Büyükesence Kavşağı’nda yaşanan trafik kazaları olduğunu dile getirdi. Bu kavşakta çok sık üzücü trafik kazaları meydana geldiğini ifade eden Serbes, “Bu kavşak çok tehlikeli. Çünkü kavşakta sinyalizasyon sistemi yok. Hiçbir uyarıcı trafik ışığı yok. Bu sebeple gün geçmiyor ki; burada bir trafik kazası meydana gelmesin. Sadece geçen yıl 20’ye yakın kaza yaşandı. Kavşakta bu güne kadar çok sayıda ölümlü, yaralamalı ve hasarlı trafik kazası meydana gelmiş. Büyükşehir’in, Karayolları’nın bu talebe olan duyarsızlığı devam ettiği müddetçe büyük acılar yaşanmaya devam da edecektir.” dedi.

ÖLÜM KAVŞAĞI OLARAK ADLANDIRILIYOR

Artık halk arasında Büyükesence Kavşağı’nın ‘ölüm kavşağı’ olarak adlandırıldığını vurgulayan Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gerçekten burada çok sık ölümlü trafik kazası yaşanıyor. Bölge halkı bu kavşağı ‘ölüm kavşağı’ şeklinde adlandırıyor. Eğer yetkililer, bu kavşakta yaşanan kazalarla ilgili istatistiklere baksalar, bölge sakinlerine hak verecekler. Mahalle halkı gerek Karayolları Genel Müdürlüğü ve gerekse Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne sinyalizasyon yapılması için başvuruda bulunmuş ancak hiçbir netice alamamışlar. D-100 Karayolu çok yoğun bir yol. Büyükesence Mahalle sakinleri de bu kavşağı kullanırken çok büyük tehlike atlatıyor. Mahalle sakinleri tarlalarına, bağlarına, bahçelerine traktörle giderken büyük korku yaşıyorlar. Her an ölümle burun buruna yaşıyorlar. Ne yazık ki benzer sorun Akçakoca Karasu yolu üzerinde Alandere Mahallesinde ve Adapazarı Karasu yolu üzerinde Maksudiye Mahallesi kavşaklarında da yaşanıyor. Sıkça ölümlü kazaların yaşandığı bu kavşaklara da ivedilikle sinyalizasyon yapılması gerekiyor.”

SİNYALİZASYON YAPMAK BU KADAR ZOR MU?

Ender Serbes, daha fazla can ve mal kayıplarının yaşanmaması için Büyükesence Kavşağı’na acilen sinyalizasyon sistemi kurulması gerektiğini belirterek yetkililere şu çağrıda bulundu: “Artık bölge halkının sesi duyulmalı. Bu kavşakta tedbir almak için daha kaç kişi ölecek. Daha kaç kişi yaralanacak ya da sakat kalacak. Ayrıca kavşakta sinyalizasyon sistemi kurmak için herhangi bir kamulaştırmaya da gerek yok. Alan yeterli olduğu için sinyalizasyon yapmak çok kolay ve çok büyük bir maliyette gerektirmiyor. Sakarya’nın kuzey ilçelerine gidecek sürücüler de bu kavşağı kullanıyor. Yoğun bir kavşak. Bu kadar kaza olmasına rağmen önlem alınmaması gerçekten hayret verici bir durum. Neden bu insanların çığlığı, feryadı duyulmuyor. Bu kavşağa sinyalizasyon sistemi kurmak bu kadar zor mu? Neden bu güne kadar yapılmamış anlaşılır gibi değil. Bölge halkı gerek Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden ve gerekse Karayolları Genel Müdürlüğü’nden artık icraat bekliyor. Kavşağa hemen sinyalizasyon sistemi kurulmasını istiyor.”

- REKLAM -
spot_img

Mehmet Akif Nacar: ‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

‘HAVELSAN'ın Yapay Zekâ Vizyonu’ başlıklı söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 69’uncu konuşmacısı olan ve geliştirdikleri yapay zekâ platformu ‘MAIN’in önemini vurgulayan...