Cuma, Mart 29, 2024

Sapanca Yaz Spor Okulları Açılış Töreni Gerçekleştirildi

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca Belediyesi Başkan Yardımcısı Fahri Arkan, İlçe Spor İl Müdürü Mehmet Uçar, Sapanca Belediyesi Spor Müdürü Numan Balkaya, Sapanca Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emine Tarım düzenlenen Yaz Spor Okullarının açılışı törenine katıldı.

Çocuklarımız yeteneklerini keşfedecekler

Atatürk Kapalı Spor Salonundaki programa antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı. Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, 25 farklı branştaki Yaz Okullarına kısa sürede gösterilen ilgiyi çok önemli bulduğunu ifade etti. Kaymakam Bayar, “Yaz Okulları sayesinde çocuklarımız spor kültürünü iyi biliyorlar. Bununla birlikte bu okullar yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlarken, ülke sporuna yeni sporcular da yetiştiriyor. İlçemizde spor yapılabilen alanları arttırmak, gençlerimizin spora teşvik edilmesini sağlamak için çalışmalarımızı ivedilikle sürdürüyoruz. Yaz Spor Okulları vesilesiyle geleceğimiz olan çocuklarımız yeteneklerini keşfederken, aynı zamanda dayanışmayı, paylaşmayı ve birlikte mücadele etmeyi de öğrenecekler. Kıymetli ailelerimizi evlatlarının yaz tatillerini verimli kılması adına gösterdikleri fedakârlıktan dolayı kutluyorum” diye konuştu.

İnternet çağında çocuklarımızın sosyalleşmesi için spor çok önemli

Yaz Okullarının açılışında yöneticiler, antrenörler, sporcular ve ailelileri ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Yerel yöneticiler olarak bizler altyapı, üst yapı, eğitim, sağlık, kültür gibi hizmetlerle sorumlu olduğumuz gibi, aynı zamanda sporun da yaygınlaşması ve gelişmesi için çalışmakta görevimizdir. Eğer gençlerin ruh ve beden sağlığını düşünüyorsak her türlü zararlı alışkanlıklarından uzak kalmasını istiyorsak, bunun için spor çok gereklidir. Spor, içinde bulunduğumuz bilgisayar çağında, internet çağında çocuklarımızın sosyalleşmesini ve toplumla iç içe olmalarını sağlayacak en önemli hususlardan biridir. Yaz döneminin en iyi şekilde değerlendirilmesi, yaz tatilinin en faydalı şekilde değerlendirilmesinin yolu, yine spordur. Ailelerimizin de çocuklarına sahip çıkarak buraya kadar getirmeleri ve yaz tatillerini en faydalı şekilde değerlendirileceği ortamda onları yalnız bırakmamaları çok güzel harekettir. Başta ailelerimize, yazı değerlendirme amacıyla buraya gelen değerli yavrularımıza ve onlara emek verecek olan antrenörlerimize teşekkür ediyor, herkese sağlıklı, huzurlu ve spor dolu bir hayat diliyorum” dedi.

Sakarya İl Gençlik Spor Müdürlüğü, Sapanca Kaymakamlığı, Sapanca Belediyesi, Sapanca Halk Eğitim Müdürlüğü iş bilirliği ile hazırlanan Yaz Okullarına katılarına devam ettiği belirtildi.  Bu güne kadar 450 kaydın alındığını ifade eden yetkililer kayıt yerlerinin Sapanca Kapalı Spor Salonu, Atatürk Stadı, Sapanca Belediyesi Beyaz Masa, Kırkpınar Kültür Merkezi olduğunu aktardılar.

- REKLAM -
spot_img

Mehmet Akif Nacar: ‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

‘HAVELSAN'ın Yapay Zekâ Vizyonu’ başlıklı söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 69’uncu konuşmacısı olan ve geliştirdikleri yapay zekâ platformu ‘MAIN’in önemini vurgulayan...