Cumartesi, Nisan 20, 2024

Yüzde 33’lük zam oranına bir tepki de Dokumacı’dan geldi

- REKLAM -
Diğer Haberler

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ÖİV oranı yüzde 7,5’ten yüzde 10’a çıkarıldı. Yapılan bu vergi artışı sonrası vatandaşa yansıyacak %33’lük zam oranına bir tepkide, İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı’dan geldi.

SAKARYA- İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı yaptığı açıklamada, özel iletişim vergisine yapılan zammın destek bekleyen vatandaşı üzdüğünü belirterek: ”Özel iletişim vergisine yapılan zam, gerçekten hükümetten ekonomik anlamda destek bekleyen vatandaşlarımıza son derece üzmüştür. Öyle ki bildiğiniz gibi, özel iletişim vergisi, 99 depreminde yaraların sarılması amacı ile alınmaya başlanmış geçici bir vergidir. Ancak yapılan değişiklik ile bu vergi sürekli hale getirilmiş ve özel iletişim vergisi adı altında, iletişim ile ilgili tüm hizmetlerde alınmaya başlayan bir vergi olmuştur. ”diye ifade etti.

”Faturalara yansıyacaktır”

Dokumacı: ”Son yapılan %33’lük zam telefon, internet ve benzeri tüm iletişim hizmet alımlarında vatandaşın faturalarına direk yansıyacaktır. İYİ Parti olarak sürekli vatandaşın yanında ve sahada olmamız nedeniyle, vatandaşın ekonomik anlamda ne kadar zor durumda olduğunu ve hükümetten bu zor duruma ilişkin önlemler alması beklediğine defalarca şahit olduk. Ancak ne yazık ki, anlıyoruz ki bizim gördüğümüzü, bizim dinlediğimizi hükümet ne yazık ki göremiyor, duyamıyor. Bırakın millete desteği zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Son olarak bu zor günlerde hükümeti vatandaşın yanında olmaya ve sözde değil gerçekten destek olmaya davet ediyoruz.” diye belirtti.

- REKLAM -
spot_img

Hediye fidanlar Sapanca’yı yeşillendirmeye başladı

Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin’e, hayırlı olsun ziyaretlerinde bulananlar tarafından hediye edilen fidanlar, Sapanca’yı yeşillendirmeye başladı. 31 Mart seçimlerinin...