Cuma, Nisan 19, 2024

‘Verimli tarım arazilerimiz heba edilmesin’

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 1. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Turgay Çelik Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda sektörel sorunlarını, görüş ve önerilerini dile getirdi.

SATSO 1.Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Turgay Çelik, “Büyükşehir Belediyemiz son dönemlerde tarım ile ilgili birçok projeyle uğraşıyor ancak tarım konusunda bu işleri yapacak ülkemizde birçok kuruluş var. Büyükşehir Belediyesinin bence tarım ile ilgili projelerinden önce şehrimizin öncelik sorunlarıyla ilgilenmesi gerekiyor. Tarım konusunda bir iş yapılacaksa bile tarım alanındaki uzman kuruluşlar ile görüşülmesi gerekmektedir.

Geçmiş zamanlarda birçok köy mahalle oldu ve yeni bir uygulama var. Çökekler ile Taşlık köyünde belediyelerimiz imar çalışması yaptı. Maalesef yaklaşık 800 dönüm verimli tarım arazisine kavşak, park, viyadük gibi projeler yapılacak. Bu araziler tarım arazisidir. Evet; gelişelim, kavşaklar, yollar yapılsın ancak verimli tarım arazilerimiz heba edilmesin. 2 köyün kaybı 800 dönüm. Bu sadece 2 köy ancak arkada 40 köy var ve yakında oralarla ilgili çalışmalar olacağı söyleniyor. Verimli tarım arazilerimize sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

- REKLAM -
spot_img