Ramazan Ayının Coşkusu Sapanca’da Birlikte Yaşandı
Sapanca Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Ramazan şenlikleri, ilçede geniş katılımla gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, geleneksel Ramazan eğlenceleriyle dolu keyifli anlar yaşadı. Aileler ve çocuklar, hazırlanan program sayesinde Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte paylaştı.
Geleneksel Gösteriler ve Renkli Etkinlikler
Program kapsamında Hacivat-Karagöz ve Aşuk Maşuk gösterileri ile semazen performansları büyük beğeni topladı. Çocuklar için oyun parkurları, yüz boyama etkinlikleri ve balon dağıtımı düzenlendi. Alanda ayrıca çeşitli satış stantları da kurularak şenliğe farklı bir renk katıldı. Vatandaşlara çay, Ramazan şerbeti ve patlamış mısır ikram edildi. Etkinlikler üç gün boyunca her akşam yoğun bir katılımla devam etti.
Katılımcılardan Olumlu Geri Dönüşler
Şenliğe katılanlar, Sapanca’da ilk kez bu kapsamda bir Ramazan etkinliği düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özellikle çocuklara yönelik bölümler yoğun ilgi gördü. Birçok vatandaş, organizasyonun Ramazan’ın ruhuna uygun bir ortam sunduğunu belirterek emeği geçenlere ve Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin’e teşekkür etti. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin gelecek yıllarda da devam etmesini istediklerini ifade etti.
Başkan Şahin: “Ramazan’ın Manevi İklimini Birlikte Paylaştık”
Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, etkinliğe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ramazan’ın manevi iklimini hemşehrilerimizle paylaşmak istedik. Çocuklarımızın geleneksel kültürü tanıdığı, ailelerimizin bir arada olduğu bir ortam oluşturduk. Üç gün boyunca Sapanca’da oluşan bu güzel tablo, doğru bir adım attığımızı gösteriyor,” dedi.
