Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde yürütülecek sosyal destek ve hazırlık çalışmalarını açıkladı. Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın öncülüğünde düzenlenen toplantıda, Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine ve kimsesizlere ulaşmak amacıyla kapsamlı bir plan hazırlandı.
Başkan Alemdar, tüm belediye birimlerinin Ramazan ayı için seferber olduğunu belirterek, “Şehrimizin her sokağına, her hanesine ulaşacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak yemek ulaştırmak önceliğimiz olacak. İftar ve sahur organizasyonlarını koordineli şekilde sürdüreceğiz” dedi. Alemdar, özellikle soğuk havalarda destek ihtiyacının arttığını vurgulayarak, Ramazan boyunca kimsenin yalnız bırakılmayacağını ifade etti.
Ramazan ayında gıda fiyatlarındaki olası artışlara karşı da önlem alınacak. Başkan Alemdar, marketlerde ve iş yerlerinde fiyat denetimlerinin sıkılaştırılacağını açıkladı. Ayrıca, mahalle muhtarlarıyla iş birliği artırılarak yardımların ihtiyaç sahiplerine eksiksiz ulaşması sağlanacak.
Belediyenin aşevi, Ramazan boyunca sıcak yemek üretimini sürdürecek. Hazırlanan yemekler, belirlenen ihtiyaç sahibi hanelere iftar saatinde ulaştırılacak. Dileyen vatandaşlar ise aşevinde iftarlarını birlikte yapabilecek. Ayrıca, her yıl olduğu gibi bu yıl da Sakarya Üniversiteleri Kampüsü’ndeki Kampüs Camii alanında iftar çadırı kurulacak ve binlerce kişi aynı sofrada buluşacak.
Sosyal hizmetler ekipleri, yaşlılar, yetimler, gazi ve şehit yakınları başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerinin evlerini ziyaret ederek taleplerini yerinde dinleyecek. Zabıta ekipleri ise Ramazan ayı boyunca kent genelinde fırın, market ve iş yerlerinde denetimlerine devam edecek.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ise Ramazan ayı için çeşitli etkinlikler, söyleşiler, sergiler ve dinletiler düzenleyecek. Belediyenin sosyal tesisleri de iftar ve sonrasında vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. Ayrıca, okullarda ve camilerde çocuklara yönelik geleneksel oyunlar ve sürpriz etkinlikler planlandı.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhuna uygun şekilde, tüm imkanlarıyla vatandaşların yanında olacağını duyurdu. Hazırlıkların tamamlandığı, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımların ve sosyal etkinliklerin aralıksız süreceği belirtildi.









