Sakarya’da Sevgililer Günü akşamı, Türk sanat müziği severleri buluşturacak özel bir konser programı hazırlanıyor. “Bestesi Aşk, Güftesi Sen” temasıyla düzenlenecek Türk Sanat Müziği Konseri, 14 Şubat Cumartesi günü saat 19.30’da Sakarya Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinliğin, klasikleşmiş eserler ve tanınmış bestelerle izleyicilere duygu yüklü bir akşam yaşatması hedefleniyor.
Konserin hazırlıklarını Sakarya Trabzonlular Derneği bünyesindeki Dostlar Korosu üstleniyor. Koro, sahne performansını Şef Ali Ilgaz Dülek yönetiminde sunacak. Organizasyon tarafında yapılan değerlendirmelerde, programın “sanatın birleştirici gücü” vurgusuyla şekillendirildiği; farklı yaş gruplarından dinleyicileri aynı salonda buluşturmayı amaçladığı ifade ediliyor. Bu yönüyle konserin, sadece bir müzik dinletisi değil, aynı zamanda şehirde kültür-sanat atmosferini güçlendiren bir buluşma olması bekleniyor.
Sakarya Trabzonlular Derneği Başkan Yardımcıları Ahmet Akyüz ve Fevzi Gürsoy, Türk sanat müziğinin seçkin eserlerinden oluşacak repertuvarla Sakarya’daki sanatseverlere unutulmaz bir gece sunmak istediklerini belirterek tüm Sakaryalıları konsere davet etti. Konser öncesinde dernek temsilcileri, dernek faaliyetleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak davet sürecini de sürdürdü. Program kapsamında Sakarya Valisi Rahmi Doğan’a da konser davetiyesi iletildi.
Etkinlik, Sevgililer Günü akşamını farklı bir kültür-sanat deneyimiyle geçirmek isteyenler için Sakarya’da öne çıkan seçeneklerden biri olarak dikkat çekiyor.