Pazar, Mayıs 19, 2024

Grup Anadolu Medya görkemli bir törenle açıldı

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Dijital Yayıncılık alanında önemli yatırımları hayata geçiren amacıyla kurulan Grup Anadolu Medya, resmi açılış programını yoğun katılım ile gerçekleştirdi.

Bünyesinde Ana TV Dijital Haber Platformu, 95.5 frekansında yayın yapan Dolu Radyo, Haber Fokus ve Adayorum haber siteleri ile E-Gazeten dijital gazeteyi barındıran Grup Anadolu Medya A.Ş. resmi açılış programını gerçekleştirdi. 1,5 yıl önce kurulan ancak açılışı pandemi koşulları dolayısıyla ertelenen Grup Anadolu Medya’nın Serdivan’da bulunan medya binasında gerçekleşen görkemli açılışta yoğun katılım yaşandı.

YOĞUN KATILIM

Ev sahipliğini Grup Anadolu Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uzunoğlu, üyeler Hüseyin Haldızoğlu, Beşir Beşiroğlu, Genel Müdür Safa Polat ve  Yayın Yönetmeni İbrahim Bulut’un yaptığı açılışta yoğun katılım yaşandı. Açılışa Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz,  MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Levent Bülbül, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Merkez Valisi Özdemir Çakacak, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri ve Sakarya Eski Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve Sakarya eski Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, Sakarya Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Basın İlan Kurumu Sakarya İl Müdürü İbrahim Çorbacı,  Basın İlan Kurumu Kocaeli İl Müdürü Salih Yalçıntaş, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Zeki Aydıntepe, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Zafer Tokuş, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanvekili Müjdat Çetin, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Murat Uygun, RATED Başkanı Remzi Adıyaman, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk, Memur Sen Sakarya İl Temsilcisi Murat Mengen, Erenler Belediyesi eski Başkanı Cavit Öztürk, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidan, Sakarya Askon Başkanı Engin Tumbaz, Sakarya Giad Başkanı Zafer Bekdemir, Sakarya SMMM Odası başkanı Ertuğrul Kocacık, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Bizim Sakarya Gazetesi Kurucusu Adnan Yüksel, Gazeteciler Hüseyin Cumalı, Alattin Onur, Nurettin Eryılmaz, Güven Hasbaş, Aziz Güvener, Engin Arapoğlu, Günay Yazıcıoğlu, Nuri Tokyürek, Erdal Erebilir, Zafer Büyü, Erhan Kaytanbay, Selçuk Öner, Cengiz Olgaç, Mehmet Karakaş ve çok sayıda medya mensubu ile kaymakamlar, daire başkanları, işadamları, AK Parti ve MHP İl-İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, ile davetliler katıldı.

SÜLEYMAN UZUNOĞLU: “BİZİM BİR HİKAYEMİZ VAR”

Protokol konuşmalarının açılışını gerçekleştiren Grup Anadolu Medya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Uzunoğlu, 1,5 yıl önce çıktıkları bu yolda kendilerine destek olan tüm isimlere teşekkür etti. Uzunoğlu, “Bizim bir hikayemiz var. Kuruluş amacımız Sakarya da çok güzide basın mensupları var bu yönüyle Sakaryamız zengin bir şehir bizde halkımıza hizmet etmek halkın sesi olmak hakkın yanında olmak doğrunun ve dürüstün yanında olmak amacıyla bir araya geldik. Birlikte yola çıktığımız ancak kendi işlerinden dolayı bugün bizlerle olmayan Murat Ekşi, Halit Baki ve Gürkan Kılıç’a teşekkür ediyorum. Ayrıca kısa süre aramıza katılan Genel Müdürümüz Safa Polat kardeşime de teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler halkın sesi olmak, hakkın yanında olmak amacıyla bir araya geldik. Bugüne kadar ekip arkadaşlarımızla hizmet etmeye devam ettik ve edeceğiz. Bu süre zarfında bizi destekleyen büyüklerimize, okurlarımıza ve izleyicilerimize teşekkür ediyoruz. Bugün kıymetli vakitlerinizi ayırıp bizi şereflendirdiğiniz için de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

SAFA POLAT: “DİJİTAL YAYINCILIKTA İLHAM VERECEĞİZ”

Genel Müdür Safa Polat ise, medya grup bünyesinde yer alan yayın organları hakkında detaylı bilgiler verdi. Polat, “Kısa süre önce önemli bir görev devraldık. Bu kapsamda uzun yıllardır birlikte yol yürüdüğüm İbrahim Bulut’a, çok değerli ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca yönetim kurulumuzun bizlere çok harika bir yapı teslim ettiğini de belirtmem gerekir. Şüphesiz ki binaları ve yapıları değerlendiren onların ruhuna işlenen emek ve desteklerdir. Bizlere kuruluş sürecinde destek olan tüm paydaşlarımıza, çok değerli meslektaşlarımıza, yerel yönetimlerimiz ve kurumlarımıza samimi bir şekilde teşekkür ediyorum.  , Sakarya’da dijital yayıncılık anlamında ilham verecek ve medya sektörünün güçlenmesine öncülük edecek bir kurumdur. Yolumuz uzun, işimiz zor. Bölgenin yükselen yıldızı, ekonomisinden tarımına, turizminden sosyal imkanlarına kadar büyük bir cazibe merkez haline gelen şehrimize, ve güçlü ülkemize yayıncılık alanında hizmet vermenin onuru tüm Grup Anadolu Medya ailesinin yegane hedefidir” dedi.

YENİ BİR SOLUK GETİRECEK

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Basın camiamıza yeni bir soluk getireceğine inandığım Grup Anadolu Medya grubuna başarılar diliyorum. Hem Sakarya’mıza hem de ülkemize hayırlar getirmesiniz yüce rabbimden niyaz ediyorum. Hayırlı ve mübarek olsun inşallah” diye konuştu.

YEREL BASINI DESTEKLEYİN

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran ise, “Ben öncelikle yatırımcılarımızı tebrik ediyorum. Çok riskli bir alanda yatırım yapmışlar kendilerini kutluyorum. Ben daha önce Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü yapmıştım. Bu vesile ile 50’den fazla ilde yerel medyayı takip ve analiz ettim. Sakarya bu konuda birçok şehirle karşılaştırılmayacak derece bir altyapıya sahip ve öncelikli illerimiz arasında. Bir istirhamım var bu da işadamlarımıza olacak. Medya kuruluşlarımızı desteklerseniz ayakta kalacaklar ve bu şehir için medya kuruluşları çok önemli” diye konuştu.

EKREM YÜCE: “ANADOLU MEDYA UMUT POMPALAYACAK”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de şunları kaydetti: “Bugün çok farklı bir açılış gerçekleştiriyoruz. Toplumu birbiri ile kaynaştıran ve birbirleri ile hem dem eden kuruluşun açılışını yapıyoruz. Bu kurumun yazılı, görsel ve işitsel alanları mevcut ve bunlar toplumumuz için çok önemli. Ben bu medya grubumuzun topluma umut pompalayacağına inanıyorum” dedi.

ATABEK: “ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ise, “Rabbim mahcup etmesin. Biz hem Süleyman Uzunoğlu ağabeyi hem Hüseyin Haldızoğlu ağabeyi hem de Beşir Beşiroğlu ağabeyi yakından tanıyor ve biliyoruz. Şehrimiz ve yurtdışında önemli işleri olan iş insanları. Kendileri bugün geldiğimiz noktada şehrimiz için önemli bir medya yatırımı yaptılar. Bu alana girerken en önemli motivasyonlarının ne olduğunu da çok iyi biliyorum. Grup Anadolu Medya şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

YAVUZ: “SAKARYA’DA MEDYA ÇOK GÜÇLÜ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise şunları kaydetti: “Bu kuruluşun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gerçekten her biri birbirinden değerli katılımcılarımızla bugün bu medya grubu açıyoruz. Buranın kuruluş hikayesini en fazla bilenlerden biriyim. Ne haber sorusunun cevabını en nitelikli şekilde vermek isteyen bir kurumdan bahsediyoruz. Aslında kuruluşunda bu tam pandemi sürecinde hiçbir şey yapamazken, hiçbir şeyler olmuyorsa bile bir şeyler olsun sözünden ilhamla başlayan bir organizasyon bu. Burada çok kişinin emekleri var. A Haber’den Mehmet Karataş arkadaşımız burada onun da çok büyük emekleri var. Yine İsmail Kurtuldu hocayı da es geçmeyelim onun da emekleri var. Rıdvan ve Ekrem Ağabey çok güzel ifade ettiler işte burası tam bunun için var. Dedik ki burası konvansiyonel medya anlayışının dışında dijital anlayışla kurgulasın ama bu işi yaparken kesinlikle  tahrif ve tezhir  yapmasın. Bozmasın arızalandırmasın yok etmesin ve olanı olduğu gibi versin. Temelinde bu var. Bunları yaparken basın ilkelerinden taviz vermeden hukuk ve ahlaka uygun davransın. Kimseye haksızlık etmesin mazlumların yanında olsun haberi manipüle etmesin ancak haberi doğru bir şekilde versin. Bütün bunların yanında tarafsız ve taraf olsun dedik. Neye tarafsız olacağı belli. Neye taraf olduğunu bilsin. Milletten ve adaletten güzelliklerden yana iş yapsın. Bu kabilde iş yaptıkları sürece dualarımızla kendilerinin yanında olacağımızı söyledik. Bir buçuk yıl önce temeli atılan bu yapı bugün Metaverse alemine girmenin hesaplarını yapıyor. Ya da Metaverse alıp bu dünyaya monte etmeye çalışıyor. Daha bugünden Metaverse girişin hesabını yapıyorsa daha iyi olacaktır. Zaten Sakarya’da medya çok güçlü. Güzelliklere vesile olması açısından çok kez arkadaşları tebrik ettim. Medyamız güzelliklerin çıkması için vesile oluyor.”

KALDIRIM: “ANADOLU MEDYA NİTELİKLİ YAYINLAR YAPIYOR”

Son olarak kürsüye gelen Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise şöyle konuştu:  “Özellikle Süleyman Bey ve Safa Bey nezdinde bu güzel kuruluşumuzun milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Artık Big Data dediğimiz çağda yaşıyoruz. Big Data derken verinin çok hızlı dolaştığı saniyede bilginin ulaştığı devirdeyiz. Dolaşan bilginin yüzde 80’ini Dark Web dediğimiz karanlık dünyadan gelen bilgi. Dolayısıyla günümüzde damıtılmış ve doğru bilgiye çok ihtiyacımız var. Toplumlara ve yeni kuşaklara herkese iletilen bilgi kaynağı bilinmeyen Dark Web dediğimiz bilgi. Dijital alanda yeni nesil alanda yayın yapan kuruluşlara ihtiyaç var. Kamuoyunu doğru bilgilendiren kuruluşlara ihtiyacımız var. Ben Safa Bey’den Metaverse’e yatırım yapıyoruz dediğinde mutlu oldum. Çok önemli bir alan. Artık merkezi kurumlardan uzaklaştığı, teknolojilerde merkezi kontrol edebilirlikten denetimsiz alanlara doğru gidiyoruz. İşte bu dönemde böyle güzide kuruluşların olması çok önemli. Süleyman Bey ve ekibini tebrik ediyorum. Sakarya’mız yerel basın olarak çok güçlü. Anadolu Medya Grup’ta da bunu gördüm. Nitelikle yayıncılık yapıyorlar ve umarım böyle de devam ederler. Ben bu güzide kuruluşun şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

MEDYA BİNASINI GEZDİLER

Yapılan açılışın ardından konuklar Grup Anadolu Medya A.Ş.’nin birimlerini gezerek bilgi aldılar. Genel Müdür Safa Polat, Haberfokus ve Adayorum Haber merkezini konuklara gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından ise ana TV Dijital Stüdyolarında yapılan yayınlar ve internet televizyonunun altyapısı ile konsepti hakkında detaylı bilgilendirmeler yapan Polat, gelecek hedeflerinden bahsetti. Son olarak medya grup bünyesinde bulunan 95.5 Dolu Radyo’nun stüdyolarını gezen konuklar radyoya da yayın hayatında başarılar dilediler.

 

- REKLAM -
spot_img