Cuma, Nisan 26, 2024

“Ayasofya Bizim Başımızın Tacıdır”

- REKLAM -
Diğer Haberler

AK Parti Erenler İlçe Başkanı Erdal Köse ve Yönetim Kurulu, Ayasofya Camii’ni ziyaret etti.

AK Parti Erenler İlçe Başkanı Erdal Köse, Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Kadın Kolları, İstanbul’a giderek Ayasofya Camii’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrasında konuşan Başkan Köse, “Ayasofya’ya her daim iştirak etmek, orada bulunmak hepimizin boynunun borcudur. Ayasofya bizim başımızın tacıdır” dedi.

ELHAMDÜLİLLAH NAMAZLARIMIZI KILABİLİYORUZ.

Ayasofya Camii’nin önemine vurgu yapan AK Parti Erenler İlçe Başkanı Erdal Köse, “Mimarlık tarihi açısından Dünya’da tek olma vasfına haiz, her bir ayrıntının özeline sahip yapı hepimizin bildiği gibi  Doğu Roma İmparatorluğu boyunca hükümdarların taç giydiği, başkentin en büyük kilisesi olarak katedral işlevi gördü. Sonrasında İstanbul’un fethi ile Camiye döndü. Ardından alınan makus bir karar ile ibadethane olmaktan çıkarılarak mahsun edildi. Ta ki 24 Temmuz 2020’ de Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde milletimizin istikrarlı direnişiyle tekrar ibadete açıldı. Elhamdulillah bugün Ayasofya’da namazlarımızı kılıp maneviyatına nail olabiliyoruz” şeklinde konuştu.

İSLAMİYETİN KALBİ

Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılmasının destansı olduğunu belirten Başkan Köse, “Bu mukaddes emaneti son nefesimize kadar koruyup, önemini gelecek nesillerimize anlatmalıyız. Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılması bir destandır. İslamiyetin kalbi Ayasofya’yı fırsat dahilinde değil, her daim ziyarette bulunarak burada ibadet ve duaya iştirak etmek hepimizin boynunun borcudur. Ayasofya bizim baş tacımızdır. Bizler de bu bilinçle evimiz olan Ayasofya’yı Erenler İlçe Başkanlığı olarak ziyarete geldik. Rabbim kabul buyursun” ifadelerini kullandı.

- REKLAM -
spot_img