Cuma, Mart 29, 2024

‘Sürecin acilen normalleşmesini sağlamazsak, büyük bir ekonomik yıkım ile karşılaşabiliriz’

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, 1 Mart 2021 itibariyle pandeminin normalleşme süreci adımlarına geçileceğini hatırlatarak, “Sakarya olarak tedbirleri elden bırakmadan vaka sayılarını düşürmeli ve bulaş riskini en aza indirmeliyiz” dedi.

PANDEMİDE NORMALLEŞME

Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve 1 Mart 2021 tarihi ile geçilecek olan pandeminin normalleşme sürecine Sakarya olarak hazır olmamız gerektiğini söyledi. Alişan, normalleşme kapsamında alınacak kararların il bazlı olarak verileceğini belirterek, “Sakarya olarak bizler 1 Mart itibariyle normalleşme adımlarını hayata geçirmek istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımızın işletmelerini kısıtlamalara tabi olmadan ancak kurallara da riayet ederek açması konusunda güçlü bir isteğimiz var. Ancak normalleşmeye dönmek için Sakarya halkımızın tedbirleri elden bırakmaması ve kurallara sıkı sıkıya bağlı kalması büyük önem arz ediyor” dedi.

VALİ’NİN ÇAĞRISINA DESTEK

Pandemi normalleşmesinde illerin 4 gruba ayrıldığını ifade eden Alişan, “Sakarya şu an vaka sayısı itibariyle turuncu renk ile simgeleniyor. Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı tabloya göre düşük riskli iller mavi, orta risk sarı, yüksek risk turuncu ve çok yüksek risk kırmızı ile gösterilecek. Yani biz Sakarya olarak şu an yüksek riskli olan 3.grupta yer alıyoruz. Sakarya Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, ‘Yasakların kalkması için hepimizin kurallara titizlikle uyması gerekiyor. Daha tedbirli olup vaka sayılarımızı daha da aşağı çekmemiz gerekiyor’ uyarısını yapmıştı. Biz de Sayın Valimizin bu uyarısını yineliyoruz. Sakarya olarak normalleşme adımlarını uygulamak için şehir olarak tedbirleri elden bırakmamamız ve turuncu olan rengimizi maviye döndürmemiz şart” diye konuştu.

KURALLARA UYALIM BULAŞ RİSKİNİ AZALTALIM

Alişan son olarak şunları kaydetti:

“Biz Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, birliğimize üye tüm oda başkanları ve üyelerimizle birlikte, 1 Mart itibariyle normalleşme adımlarını hayata geçirmek için elimizden gelen tüm özveriyi göstermeye hazırız. 1 yıldır devam eden bu pandemi şartlarının altında ezilen esnaf ve sanatkarlarımız artık hayatta kalma mücadelesi vermeye başlamıştır. Sürecin acilen normalleşmesini sağlamazsak, büyük bir ekonomik yıkım ile karşılaşabiliriz. Ticaret erbapları olarak, bu hastalığın yayılımını durdurmak için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalıştık. Şimdi ise Sakarya halkına bir çağrıda bulunarak, vaka sayılarını düşürmek için gerekli kurallara uymamız gerektiğini yinelemek istiyorum. 1 Mart itibariyle başlayacak normalleşme sürecinde yer almak istiyorsak, tedbirleri elden bırakmadan vaka sayılarını düşürmeli ve bulaş riskini en aza indirmeliyiz.” dedi.

- REKLAM -
spot_img

Mehmet Akif Nacar: ‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

‘HAVELSAN'ın Yapay Zekâ Vizyonu’ başlıklı söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 69’uncu konuşmacısı olan ve geliştirdikleri yapay zekâ platformu ‘MAIN’in önemini vurgulayan...