Cuma, Mart 29, 2024

“İktidarın derdi ‘adil yargılama’ değil, iktidar imkanlarını kaybetmemek”

- REKLAM -
Diğer Haberler

Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı Ender Serbes, AYMnin hak ihlali kararı verdiği dosyaların ezici bir kısmının, adil yargılanma hakkı ihlali ile ilgili olduğunu belirterek Ancak buna çözüm bulması gereken iktidarın derdi, adalet değil, iktidar imkanlarını kaybetmemek. Milletin derdi artık umurlarında değil.” dedi.

300 BİN KİŞİ AYM KAPISINDA

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, Türkiye’de 300 bine yakın vatandaşın, haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle son kapı olarak Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurduğu bilgisini verdi. Türkiye’de son yıllarda ekonomide olduğu gibi adalet sisteminde de büyük sıkıntı olduğunu ifade eden Serbes, AYM’nin hak ihlali kararı verdiği dosyaların ezici bir kısmının, ‘adil yargılanma hakkı ihlali’ ile ilgili olduğunu vurguladı. Serbes, “Aslında başka söze gerek yok. Bu tablo adalet sisteminin ne halde olduğunu ortaya koyuyor. 300 bin kişi mahkemelerde adil yargılanmadığı düşüncesiyle son kapı olarak AYM’yi görüyor. Gerçekten adalet sistemimiz açısından çok üzücü bir durum. Belki ekonominin geriye dönük bir telafisi olabilir ama, adaletin olamaz. Adaletin olmadığı bir ülke ise, her açıdan dibe vurmaya mahkum olur.” uyarısında bulundu.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SORUNU

AYM’nin ayrıca hak ihlali kararı verdiği dosyaların büyük bir kısmının ise ‘ifade özgürlüğü’ ile ilgili olduğunun altını çizen Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü:“Bizim nasıl bir adalet sistemimiz, demokrasi kalitemiz var ki; yüzbinlerce vatandaş AYM’nin kapısında hak aramaktadır? Biz niçin adil yargılanma hakkını koruyamıyoruz? Biz ne yaparsak bu başvuruların sayısı azalır? Niçin mütevazi düzeyde de olsa adalet sistemimiz vatandaşlarımızı tatmin edemiyor? Demokratik bir ülkede birazcık ciddiyeti olan hükümet bu soruların peşine düşer, AYM ile ağız dalaşının değil.”

İKTADAR HİÇ BİR ŞEKİLDE DENETLENMEK İSTEMİYOR

İktidarın ne konuda olursa olsun beğenmediği bir şey olursa hemen saldırıya geçip kurum ve kişileri itibarsızlaştırmaya çalıştığını belirten Serbes, son günlerde iktidarın, bir kararından dolayıAYM’ye saldırısının da aynı yöntemin bir tezahürü olduğunu anlattı. Serbes, “Niye AYM’ye saldırıyorlar biliyor musunuz? Tamamen keyfi, denetlenmeyen, gayr-i hukuki bir yönetim istiyorlar. Ellerindeki güç yetmiyor bir türlü. Bütün yargı sistemi ellerinde. İstedikleri kararı aldırtabiliyor, işaret ettikleri kişiyi tutuklatıp istedikleri kişiyi hapisten çıkarıyorlar. Buna o kadar alıştılar ki, AYM’nin arada sırada yaptığı hukuk hatırlatmasına bile tahammül edemiyorlar.“ diye konuştu.

DERTLERİ ADALET DEĞİL İMKANLARI KAYBETMEMEK

Artık iktidarın derdinin ne millet, ne adalet, nede ülkeye hizmet falan olmadığını savunan Serbes, bunların tek derdinin ne pahasına olursa olsun iktidar imkanlarını kaybetmemek olduğunu belirtti. Serbes açıklamasını şöyle tamamladı; “İktidar dünyasında yaşayanların adalet derdi yok.Hukuk devletinin ne olduğunu tamamen unutmuş durumdalar. Ne hukukun işlemesinin bir değeri var bunlar için, ne de devlet ciddiyetinin. Hukuk deyince ayak bağı geliyor akıllarına, devlet deyince vatandaşın korkması gereken bir güç. Böyle gidecek sanıyorlar ama aldanıyorlar. Artık milletimiz bunları görüyor. Cevabı da yine en güzel şekilde verecek.”

- REKLAM -
spot_img

Mehmet Akif Nacar: ‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

‘HAVELSAN'ın Yapay Zekâ Vizyonu’ başlıklı söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 69’uncu konuşmacısı olan ve geliştirdikleri yapay zekâ platformu ‘MAIN’in önemini vurgulayan...