Perşembe, Mart 28, 2024

İşverenler için kaçırılmayacak fırsat

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya istihdamına 1.000 kişilik ilave destek için İŞKUR ile 15 özel sektör firması arasında İşbaşı Eğitim Programı sözleşmesi imzalandı. Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde düzenlenen programına katılan Vali Çetin Oktay KALDIRIM, ilave istihdama destek veren işverenlere teşekkürlerini ileterek, İlimiz ve Ülkemiz istihdamına hayırlı olması temennisinde bulundu. Programa İŞKUR İl Müdürü Tekin KAYA ve SGK Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan ÇAVUŞ ile birlikte 15 firmanın yöneticileri katıldılar. Program sonunda, işverenlere teşekkür plaketi takdim edildi.

Kontrollü, tedbirli ve İlave istihdama teşekkür….

       Kontrollü ve tedbirli istihdam konusunda firma yöneticilerinin dikkatini çeken Vali Çetin Oktay KALDIRIM, bir kişilik istihdamın bile çok değerli olduğunu, bu anlamda İlimiz ve Ülkemiz istihdamına 1.000 kişilik ilave destek olan işverenlere teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Vali Çetin Oktay KALDIRIM, işverenlerimizden aldığımız talep ve geri bildirimler doğrultusunda İŞKUR İl Müdürlüğümüz bugün yakaladığımız ivmeyi yılsonuna kadar devam ettirerek her ay 1.000 kişilik İşbaşı Eğitim Programı ile ilave istihdamı teşvike devam edeceğini belirtti.

       Dünyada ve ülkemizdeki istihdamın yaklaşık % 90’ ının özel sektör tarafından sağlandığını hatırlatan Vali Çetin Oktay KALDIRIM, özel sektörün yatırım ve istihdam ortamını artıracak her türlü çalışmasının yanında olacaklarını belirtti. Vali Çetin Oktay KALDIRIM “İstihdam, ekonomik ve sosyal hayata pozitif etkilerinin yanında, üretim ve kalkınmanın göstergesidir” açıklamasında bulundu.

İşverenler İçin Kaçırılmayacak Fırsat…

       Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin KAYA; “Uyguladığımız İşbaşı Eğitim Programları ile iş arayanlara ve işverenlere destek olarak ilave istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. İmzaladığımız sözleşme ile 15 gün içerisinde 1.000 iş arayan vatandaşımız işyerlerinde programa başlayarak iş ve meslek sahibi olacaklardır. İşbaşı eğitim programı ile işverenlerimizin işe alacağı işçilerin 6 aya kadar ücretlerini ödemek suretiyle istihdam maliyetlerini düşürüyoruz. İş arayanlar ve özellikle genç işgücü için iş ve meslek sahibi olmanın yanında, işgücü piyasasına kolay girme fırsatı sunan İşbaşı eğitim programından 2020 yılının ilk yedi ayında 4.000 kişi yararlanmış, yine bu dönemde 4.500 iş arayan Kurumumuz aracılığı ile işe yerleştirilmiştir. Ayrıca, işverenlerimizden programlara bu ay itibariyle yoğun bir başvuru olması bizleri mutlu etmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Kısa Çalışmayı Sonlandırarak Normal Çalışmaya Geçenlere 3 Ay SGK Prim Teşviki …..

       İmza töreninde istihdam prim teşvikleri konusunda hatırlatmada bulunan SGK Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan ÇAVUŞ, “7252 sayılı kanunun 4. Maddesi ile yapılan düzenlemeyle kısa çalışmayı bitirip normal çalışmaya geçenlere, sigorta prim desteği getirilmiştir. Söz konusu destekten özel sektör işverenleri, kısa çalışmanın sona ermesi ve haftalık normal çalışma sürelerine dönülmesi durumunda yararlanacaktır. Ayrıca, sigorta prim desteği 31/12/2020 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren 3 ay süreyle, işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edilmek suretiyle işverene prim desteği sağlanacaktır.” ifadesinde bulundu.

       Ayrıca, İl Müdür Erhan ÇAVUŞ, sosyal güvenlik sisteminin insanın doğumu ve öncesi ile ölümü ve sonrasını da kapsayan yaşam güvenliği sağladığını belirterek, bütün vatandaşlarımızın bu sistem ve şemsiyenin koruması altında olması gerektiğine, bununda milli bir görev anlayışıyla kayıt dışılıkla mücadele ve istihdamın arttırılması ile mümkün olduğunu vurguladı.

İşbaşı Eğitim Programı İle İstihdamını Artıran İşverenlere Teşekkür…

       İŞKUR’ un İşbaşı Eğitim Programı ile 1.000 kişinin işe alınmasını sağlayacak 15 firma yöneticisine yapılan sözleşme sonrası Vali Çetin Oktay KALDIRIM tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

- REKLAM -
spot_img

Ayhan: Sorunun kendisi olanlar, çözüm üretemezler

SAKARYA- Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, “Planlamadan uzak zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.    Sakarya Büyükşehir Başkan...