Cuma, Nisan 19, 2024

Şehit Ahmet Akyol’da Hedef 2023 Vizyonu

- REKLAM -
Diğer Haberler

Şehit Ahmet Akyol İlkokulunda, e-Twinning platformu kapsamında yürütülen STEM-eT Projesi son hızla devam ediyor.

47 Avrupa Ülkesi Katılıyor

Avrupa Birliği Projelerinde şehrimizin güçlü temsilcisi Şehit Ahmet Akyol İlkokulunda, 47 Avrupa ülkesinden katılımcıların bulunduğu e-Twinning paylaşım platformu üzerinden danışman öğretmenler Gönül Ekşi, Güler Etçioğlu ve Ramazan Aydoğdu tarafından hazırlanan STEM-eT Projesi büyük bir başarı ile yürütülüyor.

Güçlü Yarınlar için 2023 Eğitim Vizyonu

Şehit Ahmet Akyol İlkokulunda yürütülen ve adı, STEM (Science, Tecnology, Engineer, Math) Eğitim Sisteminin kısa adı ile e-Twinning paylaşım platformunun ilk iki harfinin birleştirilmesinden oluşan STEM-eT Projesi kapsamında “Güçlü Yarınlar için 2023 Eğitim Vizyonu” ile eğitim sisteminde 3D tasarım becerilerinin öğrenme süreçlerine entegrasyonu sağlanarak, 3D tasarım etkinlikleri düzenlendi.

Büyük Beğeni Topladı

Proje sürecinde önce 2H, 3C ve 4A sınıfı öğrencileri deyim ve atasözlerini 3D tasarım olarak hazırladılar. Daha sonra okulda düzenlenen sergide sergilenen çalışmalar büyük beğeni topladı.

Tüm Güçle Destek

Şehit Ahmet Akyol İlkokulu Müdürü Cumhur Karasu da “Okulumuzda yenilikçi ve paylaşımcı fikirleri tüm gücümüzle desteklemeye çalışıyor ve Bakanlığımızın belirlediği 2023 vizyonuna ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Dünyada Başarı ile Uygulanıyor

2011 yılından itibaren ABD’den dünyaya yayılan STEM Eğitim Sistemi, Science, Tecnology, Engineer, Math (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) bugün dünyada ve ülkemizde ilkokul çağından itibaren birçok okulda başarı ile uygulanan popüler bir eğitim sistemidir. Bu sistemde, öğrencilere Fen bilimleri, Matematik gibi dersleri ezber sisteminden çıkartıp, bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği ve problem çözme tekniklerinin/metotlarının geliştirilmesi, merak, araştırma ve yaratıcılık özelliklerinin öne çıkartılması hedef alınmaktadır. e-Twinning platformu ise 47 ülkedeki Avrupa okullarını, gerekli altyapıyı sağlayarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimidir.

- REKLAM -
spot_img