Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Geyve ilçesine bağlı Şehren Mahallesi’nde yürüttüğü içme suyu projesini tamamladı. SASKİ ekipleri, 24 metre derinlikten elde edilen yeni su kaynağını 2 bin metrelik bir hat ile mahalleye ulaştırmaya başladı. Bu çalışma ile bölgeye kaliteli ve kesintisiz içme suyu sağlanıyor.
Yeni devreye alınan alternatif içme suyu kaynağı, günlük 175 metreküp su kapasitesine sahip. Sondaj kuyusundan alınan su, yapılan analizlerin olumlu sonuçlanmasının ardından şebekeye entegre edildi. İnşa edilen yeni hat, bölgedeki mevcut su kaynaklarının üzerindeki yükü azaltırken, artan su ihtiyacının karşılanmasına da katkı sunuyor.
SASKİ’den yapılan açıklamada, alternatif kaynakların devreye alınmasının hem yerleşim alanlarının su ihtiyacını karşıladığı hem de mevcut kaynakların daha verimli kullanılmasını sağladığı belirtildi. Ayrıca, tamamlanan proje sayesinde Şehren Mahallesi’nin uzun vadeli su güvenliğinin teminat altına alındığı ifade edildi. SASKİ, Sakarya genelinde yeni su kaynakları arayışına aralıksız devam edeceğini vurguladı.






