SAKARYA – Sakarya’da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 26. yıl dönümünde, depremde hayatını kaybedenler anıldı. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, AFAD, 112, UMKE ve gönüllü arama-kurtarma dernekleri bir araya geldi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Vedat Selamet, etkinlikte yaptığı açıklamada, afetlerde kurumlar arası işbirliğinin hayati önem taşıdığını vurguladı. Selamet, “İtfaiye teşkilatı olarak AFAD, 112, UMKE ve gönüllü arama-kurtarma derneklerimizle birlikte koordinasyon içinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu dayanışma, afetlere daha güçlü ve hazırlıklı şekilde karşı koymamızı sağlıyor” dedi.
Etkinlik kapsamında kurulan stantlarda vatandaşlara bilgilendirmeler yapılırken, arama-kurtarma araç ve ekipmanları da sergilendi. Yetkililer, afetlere karşı bilinçlenmenin ve hazırlıklı olmanın can kayıplarını en aza indireceğini belirtti.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve gönüllü arama-kurtarma dernekleri, yürüttükleri çalışmalarla afetlere karşı toplumda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.




