Çarşamba, Eylül 18, 2024

SAÜ Öğrenci Çalıştayı düzenledi

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrenci Dekanlığı tarafından, öğrencilerin memnuniyetinin ve mezun yetkinliklerinin artırılması, üniversitenin sürekli iyileştirme ve geliştirme faaliyetleri gerçekleştirmesi adına Öğrenci Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın odağında “Mikro Yeterlilik ve Anahtar Yetkinlikler” kavramı ile öğrenci sorunları ve bu sorunların çözümü yer aldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını SAÜ Öğrenci Dekanlığı Dekanı Doç. Dr. Havva Sert yaptı. Doç. Dr. Sert, “Üniversitemiz eğitim öğretim süreçlerinde sizlerin çok daha iyi mezunlar olabilmeniz için yenilikçi uygulamalar başlatmıştır. Bu bağlamda mikro yeterliliklerle ilgili yeterlilik programları başlatacağız. Bununla ilgili de sizlerin görüş ve düşüncelerinize ihtiyaç duyuyoruz. Biz öğrenme merkezli bir üniversiteyiz ve sizlerin görüşleri bu açıdan bizim için çok değerli” dedi.

Çalıştaya katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, “Öğrencilerimizin girişimciliğini arttırmak, teknik, sosyal ve sektör becerilerini kazandırmak istiyoruz. Öğrenen, uygulayan, girişimci ve yenilikçi nesiller yetiştirmek istiyoruz. Mikro yeterlilik de bu amaçlardan biri olacak. Gerekli eğitimler vererek bu yeterlilikleri sizlere sağlamak istiyoruz. Düşündüğümüz eğitimleri alarak dijital sertifika sahibi olabilecek ve AKTS olarak da saydırabileceksiniz. Bunlar üzerine çalışıyoruz. Mezun olduğunuzda sektörün ihtiyaçlarına kendinizi hazırlayabileceğiniz yetkinliklere sahip olmanız için bizler elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

SAÜ Öğrenci Dekanlığı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şule Yılmaz Özden, mikro yeterlilik bilgilendirme sunumuyla Çalıştayı başlattı. Mikro yeterliliği kavramsal olarak ele alan Özden, belirli bir alanda uzmanlaşma veya belirli bir beceriyi geliştirme olarak açıkladı. Özden, Mikro yeterliliğin daha hızlı öğrenme ve belirli becerilere odaklanma fırsatı sağladığı, günümüzde popüler hale geldiğini ve hızla değişen işgücü ihtiyarlarına daha hızlı ve etkili bir şekilde adapte olmayı sağlayan bir öğrenme modeli olarak görüldüğüne de değindi. Mikro yeterliliğin amacını ise şu şekilde açıkladı “Geleneksel üniversite diplomasına ek olarak, öğrenenlere spesifik becerileri veya bilgiyi kazandırmak veya var olanları güncellemek için kullanılır”. Özden, Anahtar Yetkinliklerden de bahsederek örnekler üzerinden öğrencilere bilgiler verdi.

Konuşma ve sunumun ardından grup çalışmasına geçildi. Fakülte ve yüksekokul başarılı öğrencileri, öğrenci topluluk başkanları, engelli öğrenci temsilcisi, uluslararası öğrenciler, öğrenci değişim programı temsilcisi ve kent konseyi temsilcilerinin katıldığı çalıştayda, öğrenciler verilen grup çalışması konu başlıklarını rapor halinde sundu. Öğrencilerin duygu, düşünce ve önerilerini objektif bir şekilde ortaya koyma fırsatı sunuldu. Çalıştay sonrası ise tespitler aşamasından çıkan sorun ve çözümlerin ele alındığı aşamada raporlama sonrasında üniversite yönetimi ile planlanarak Sakarya Üniversitesi vizyonuna katkı sunacak.

- REKLAM -
spot_img

Şehrin hafızası AKM eski günlerine dönüyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, şehirde binlerce kişinin hatırasını taşıyan Adapazarı Kültür Merkezi'nin (AKM) kültür ve sanat etkinlikleri...