Cuma, Mart 29, 2024

Bülent Yazar: Zehir ile tarım yapıyoruz

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında söz alan Bülent Yazar; ‘Toprakları iyileştirmemiz gerekiyor ve bunun da organik atıklarla mümkün. %70 gübre ithal ediyoruz ve zehir ile tarım yapıyoruz’ dedi.

22. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Bülent Yazar SATSO Mart ayı Olağan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada;“Topraklarımızı kaybediyoruz ve hiçbir önlem alınmıyor. Toprakları iyileştirmemiz gerekiyor ve bunun da organik atıklarla mümkün. Gelişmiş ülkeler tüm atıklarını toprağa kazandırıyor. %70 gübre ithal ediyoruz ve zehir ile tarım yapıyoruz. Kimyevi ürünle tarım dönüşmesi gereken bir konudur. Her yıl atıkların tekrardan enerjiye dönüşmesi için teknolojiler gelişiyor. Hem gübreye para veriyoruz ve bitki bundan sadece %15 faydalanıyor. Deprem gibi bunu da sürekli gündemde tutmak gerekiyor. Tüm ilçelerde atıkları toplayıp fermente ettiğimiz tesisleri hayata geçirmeliyiz ve topraklarımızı kurtarmalıyız. Çok fazla atık var” dedi.

- REKLAM -
spot_img

Mehmet Akif Nacar: ‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

‘HAVELSAN'ın Yapay Zekâ Vizyonu’ başlıklı söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 69’uncu konuşmacısı olan ve geliştirdikleri yapay zekâ platformu ‘MAIN’in önemini vurgulayan...