Perşembe, Mart 28, 2024

SESAM, Sakarya’nın diğer illere kıyasla sosyoekonomik durumunu inceledi

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Üniversitesi Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SESAM), Sakarya ili ve ilçelerinin zaman içerisindeki gelişimini ve diğer illere kıyasla sosyoekonomik durumunu inceledi.

T.C. Sanayi ve Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen “İllerin ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması” (SEGE) raporları SESAM tarafından değerlendirildi. Sakarya Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İhsan Kutlu, “SEGE olarak bilinen raporlar belli dönemlerde il ve ilçe ölçeğinde birçok değişken hesaba katılarak yapılan çalışmalardır. Bu çalışmalar kapsamında belli hesaplama yöntemleriyle il, ilçe ve bölgelerin sosyoekonomik gelişmişlik düzeyleri hesaplanır ve ilgili yerler sıralama işlemine tabi tutulur. 1960’lı yıllardan itibaren yapılan bu araştırmalar bir yerin resmini daha net görme imkânı tanıyarak politika oluşturmada ve karar almada önemli bir rol üstlenmektedir. Bu kısa analizde ise Sakarya iline ve ilçelerine dair SEGE Raporlarının sonuçlarına yer vererek yıllar içerisinde Sakarya’nın sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasındaki yerlerini yakından inceleme fırsatı bulduk.” dedi.

Yayımlanan raporlarda Sakarya ili ve ilçelerinin zaman içerisindeki gelişimini ve diğer illere kıyasla sosyoekonomik durumunu özet halinde sunmayı hedeflediklerini söyleyen Dr. Kutlu, “Çalışmada 1969-2017 yılları arasında toplam dokuz defa yapılmış olan SEGE araştırmalarının raporlarından yararlanıldı.” bilgisini paylaştı.

SESAM, Sakarya ili ve ilçelerinin değerlendirmelerine ulaşmak için: https://sesam.sakarya.edu.tr/

- REKLAM -
spot_img

Ayhan: Sorunun kendisi olanlar, çözüm üretemezler

SAKARYA- Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, “Planlamadan uzak zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.    Sakarya Büyükşehir Başkan...