Cuma, Mart 29, 2024

Sakarya Üniversitesi ve MÜSİAD İş Birliği Toplantısı Yapıldı

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya’nın ileri teknoloji üssü ve nitelikli sanayi şehri olması için bir süredir çalışmalar yürüten Sakarya Üniversitesi yönetimi, fikir alışverişinde bulunmak ve iş birliklerini konuşmak için bugün Sakarya MÜSAİD yönetimi ile bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi senato salonunda düzenlenen toplantıya Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve Sakarya MÜSİAD Başkanı İsmail Filizfidanoğlu yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Temel Gürdal, Genel Sekreter Doç. Dr. Yaşar Kahraman, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Şakir Görmüş, Fakülte Dekanları, MYO Müdürleri, Araştırma Merkezileri Müdürleri, Enstitü Müdürleri ve Sakarya MÜSİAD Yönetimi katıldı.

Toplantıda konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Sakarya’nın hem sanayi hem de ileri teknolojinin üssü hâline gelmesini istiyoruz. Sanayimizin nitelikli hale gelmesi için üniversite-sektör iş birliğinin öneminin farkındayız” dedi.

Atılan her adımın gelecekte faydasının görüleceğini hatırlatan Prof. Dr. Savaşan, “Bugün yaptıklarımız veya yapmadıklarımız belki de bundan sonraki yüzyılı belirliyor. Her birimizin Sakarya, ülkemiz ve milletimiz ve dahi insanlık karşısında sorumluluğumuz var.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesinin nitelikli iş birliği çabasında olduğunun altını çizen Prof. Dr. Savaşan, “İş birliklerini artırmayı ve nitelikli hâle getirmeyi planlıyoruz. Üniversite olarak bu iş birliklerini sürdürecek altyapıya ve idari kararlığa sahibiz. Sakarya Üniversitesi bugün şehrimizin ve ülkemizin birçok sorununa çözüm bulacak altyapıya, laboratuvar imkânlarına ve araştırmacı kapasitesine sahiptir. Üniversite kapasitesinin yetmediği, söz konusu bu kapasiteyi aşan sorunlarla karşılaşıldığında ise üniversitemiz doğru paydaşları bulma ve bu paydaşlarla ortak çalışma kültürüne sahiptir. Son dönemde oluşturduğumuz proje fikri havuzuyla hem sektörün ihtiyaçlarını tespit ediyor hem de üniversitemizin kapasitesini sektör ve dış dünya açarak networkümüzü her geçen gün geliştiriyoruz.  Bu çerçeve de MÜSAİD’ı önemsiyor ve sizlerle yapılacak olan iş birliklerinin ve istişarelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantıda konuşma yapan Sakarya MÜSİAD Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, “MÜSİAD olarak biz; iş insanlarımızın, sanayicimizin gelişimini önemsiyoruz. Onların yurt dışına açılmaları ihracat yapmaları için ciddi gayretler sarf ediyoruz. Bu konuda Sakarya Üniversitesi ile çok güzel iş birlikleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Üniversiteden hem yazılım hem de dış ticaret anlamında çok destek alıyoruz.” dedi.

Sakarya Üniversitesi ile yapılan iş birliğinden müteşekkir olduklarını ifade eden Filizfidanlıoğlu, “Sakarya sanayi şehri olma yolunda ilerliyor, üyelerimiz de bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Üniversite ve iş dünyası olarak şehrimize nitelikli sanayicinin gelmesi ve beraber iş birliği konusunda istişareler yapmaya çalışıyoruz. Gelen yeni sanayicilerin iş yeri bulma, çalıştıracak işçi bulma ve üniversitedeki belirli alanlarla buluşma konusunda beraber olmaya çalışıyoruz. Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Teknokent ile ciddi çalışmalarımız ve görüşmelerimiz var. Sağladıkları faydalardan dolayı teşekkür ederim.” diye konuştu.

- REKLAM -
spot_img

Mehmet Akif Nacar: ‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

‘HAVELSAN'ın Yapay Zekâ Vizyonu’ başlıklı söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 69’uncu konuşmacısı olan ve geliştirdikleri yapay zekâ platformu ‘MAIN’in önemini vurgulayan...