Perşembe, Mart 28, 2024

CHP’li Keleş, artan yoksulluğa dikkat çekti

- REKLAM -
Diğer Haberler
CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, artan yoksulluk nedenliyle açlık sınırının tarihi rekor olarak sunulan asgari ücreti geçtiğine vurgu yaptı. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Türk-İş’in Mayıs 2022 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını değerlendirdi.
 
Araştırmanın vatadaşın yaşadığı ekonomik darboğazı ortaya koyduğuna işaret eden Başkan Keleş, “Vatandaşımızın alım gücü her geçen gün düşüyor. Tarihi rekor olarak sunulan asgari ücretteki artış, açlık sınırının gerisinde kaldı. Türk-İş’in yaptığı araştırmaya göre; açlık sınırı 6 bin 017 TL ile mevcut asgari ücretin 1764 TL üzerinde gerçekleşti. Mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 13 olurken son on iki aylık yüzde 107 oranında belirlendi. Yoksulluk sınırı ise 19 bin 602 TL olurken bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 7 bin 836 TL‘ye ulaştı. Hergün iğneden ipliğe her ürüne zama gelirken; vatandaşımızın alım gücü de düşüyor. Yurttaş gıdaya ulaşabilmek için uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyor. Kimi esnaf satış yapabilmek için yarım ekmek ve yarım simit satmaya başladı. 
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yoksulluğu ortadan kaldıracağız. Yoksullukla mücadele sosyal refah devletinin temel görevidir” dedi.
- REKLAM -
spot_img

Ayhan: Sorunun kendisi olanlar, çözüm üretemezler

SAKARYA- Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, “Planlamadan uzak zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.    Sakarya Büyükşehir Başkan...