Cuma, Nisan 19, 2024

Sakarya Üniversitesinde SAÜFEST’ in Tanıtım Toplantısı Yapıldı

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) 9-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek SAÜFEST için tanıtım toplantısı yapıldı.

Etkinliğin duyurusu için düzenlenen iftar yemeğine basın mensupları davet edildi. İftarın ardından misafirler yaşayan kampüsü gezip, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’dan SAÜFEST’in yapılacağı yerler hakkında bilgi aldı.

Toplantıda sunum yapan Rektör Prof. Dr. Savaşan, “Öğrencilerimizden bize çokça gelen bahar şenliği isteğini geri çevirmeyerek Sakarya Üniversitesine yakışır şekilde yapma kararı aldık. Yapacağımız festivalin içinde bilim, kültür, spor, sanat, istihdam ve eğlence bir arada olacak. SAÜFEST kapsamında yapılacak etkinlikleri öğrencilerimiz ve Sakarya Şehri ile buluşturmayı planlıyoruz. Aynı zamanda sürpriz misafirlerimiz de olacak arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor ” dedi.

“En kapsamlı kitap fuarı okulumuzda olacak”

Etkinliklerin kalbine kitabı ve istihdamı koyacaklarını belirten Rektör Prof. Dr. Savaşan, Sakarya tarihinin en kapsamlı kitap fuarının yapılacağını ve 3 bin m² alan üzerine kurulacak olan kitap fuarında 100’e yakın yayınevini konuk edileceğini ve 60’a yakın söyleşi ve imza günü olacağını belirtti.

Sunumda Üniversitemizin sağladığı eğitim imkânlarından bahseden Prof. Dr. Savaşan, ÇAP ve YANDAL, öğrenci Ar-Ge Uyumu, Sosyal Transkript, Değişim Programları, Öğrenci Toplulukları ve UMDE Programından bahsederek, üniversitemizin öğrenci odaklı olduğunu ve gençlere ve eğitimlerine önem verdiklerini aktardı.

‘Yaşayan Kampüs Projesi’nin öğrenci ve personele sağladığı sosyal aktivitelerine değinen Prof. Dr. Savaşan, “7/24 açık kütüphane ile on binlerce basılı ve e-kitabı öğrencilerimizin ve personelimizin hizmetine sunduk. Yayınevlerimizden çıkan kitaplar tüm seçkin mağazalarda yerini aldı. Öğrencilerimizin kitaba ulaşımını kolaylaştırmak için “İkisi Bir arada: Kahve Kitap” projesini hayata geçirdik.” İfadelerini kullandı.

SAÜFEST kapsamında düzenlenecek 6 farklı konseptin listesi  şöyle,

BİLİMFEST

Teknoloji Günleri

Sergiler

Sunumlar

Gösteriler

KİTAPFEST

Yazar Söyleşileri

İmza Günleri

Konferanslar

SANATFEST

Uluslararası Öğrenci Buluşması

Belediye Tanıtım Stantları

Yerel STK Stantları

Sergiler

Şiir Akşamları

Müzik Akşamları

Tiyatro

FİLMFEST

Film Gösterileri

Yönetmen Söyleşileri

Açık Hava Sineması

SPORFEST

Turnuvalar

Yarışmalar

Gösteriler

İSTİHDAMFEST

Firma Stantları

Söyleşiler

Konferanslar Tanıtımlar

- REKLAM -
spot_img