Perşembe, Mart 28, 2024

Şair Hüseyin Atlansoy Sakarya Üniversitesine Konuk Oldu

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Üniversitesi Alegori ve Şiir Topluluğunun önderliğinde Şair Hüseyin Atlansoy’un katılımıyla şairin ve şiirin konuşulduğu söyleşi etkinliği düzenledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Fuat Sezgin Salonunda gerçekleşen etkinlikte Şair Hüseyin Atlansoy’la sanatın, sanatçı ve şiir konuşuldu. Şiirseverlerin salondaki yerlerini aldığı gece Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, “60 Kuşağının hemen akla gelen şairlerden biriyle oturduk. Kendisine hoş geldin diyor, şairle okurlarını baş başa bırakıyorum” diyerek açılışı gerçekleştirdi.

“Şiir yazmasaydım bir hayatım olmazdı”

Moderatör Emirhan Canbaz’ın koordine ederek soru-cevap şeklindeki yürüttüğü etkinlikte Şair Hüseyin Atlansoy şiire başlama serüveni aktardığı sözleri dikkat çekti. Şair Atlansoy “Batı da Kan var, şiirini yazdım. Hadsizlik yapmak istemedim önce birilerine gösterdim, Nabi Avcı’ya götürdüm. ‘Üç şahane dize var, sen büyük şair olacaksın’ dedi. Şiir yolculuğum burada başladı. Şiir yazmasaydım bir hayatım olmazdı” diyerek şairliğe gönül verme nedenine değindi.  Ardından izleyicilerden gelen soruları yanıtlayarak genç şair adayları ve şiir severlere yol gösterdi.

“Mekânın aynı kalma özelliği insana benziyor”

Canbaz, Atlansoy’a ilham alma ve üretme konusunda içinde bulunulan mekânın kendisine ne ifade ettiğini sorduğunda “Mekânın şöyle bir özelliği var. Zaman sürekli olarak değişiyor fakat mekânın aynı kalma gibi bir durumu var. Çocukluk, yetişkinlik, yaşlılık… Ama insan yine de insan olarak kalıyor. Bu anlamda mekân insana benziyor, mekân değişse de aynı canlılığını koruyor” yanıtını veren Şair Atlansoy düşünsel ve fiziksel dünya arasındaki ilişkiyi özetlemiş oldu.

Etkinlik Prof. Dr. Daşçıoğlu’nun plaket takdimi ve Şair Atlansoy’un katılımcıların kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

- REKLAM -
spot_img

Ayhan: Sorunun kendisi olanlar, çözüm üretemezler

SAKARYA- Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, “Planlamadan uzak zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.    Sakarya Büyükşehir Başkan...