Perşembe, Mart 28, 2024

Serdivan 360 Hizmete Girdi

- REKLAM -
Diğer Haberler

Serdivan Belediyesi, vatandaşların taleplerini daha hızlı ve etkin bir şekilde çözebilmek için hazırladığı “Serdivan 360 Kent Rehberi” projesini hayata geçirdi.

Sakarya’da İlk ve Tek

İlçe sınırlarındaki tüm cadde ve sokakların teknolojik donanımlı araçlarla gezildiği ve 360° (panoramik) olarak tek tek görüntülendiği ifade edildi.

Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; bütün adres, kadastro, bina fotoğrafları, 360° panoramik yol fotoğrafları ve elektronik imar durumu gibi verilere; http://keos.serdivan.bel.tr/keos/ adresi üzerinden kolayca ulaşılabileceği belirtildi.

67 Bin 500 Bağımsız Yapı Tek Tek Fotoğraflandı

SEKOP (Serdivan Kentsel Otomasyon Projesi) kapsamında ilçe sınırları içerisinde yer alan 1831 sokak ve cadde, 21 Bin 268 bina, 10 Bin 870 işyeri, 67 Bin 500 bağımsız yapının veri tabanına aktarıldığı belirtildi.

Hızlı Çözüm

SEKOP sayesinde istenilen bölgeye, sokağa, binaya ya da yola tek bir tıkla ulaşılabileceği belirtilirken mevcut yapı durumundan, yol genişliklerine, tabelalarının boyutlarından yeşil alan durumuna kadar birçok ölçümün ve incelemenin sistem üzerinden tek tuşla yapılabileceği belirtildi.

Vatandaşların da buradaki dataları kullanarak şikayetlerini ve taleplerini tüm detaylarıyla SEKOP üzerinden anında iletebilecekleri belirtilirken belediyenin ilgili müdürlükleri tarafından gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra yine sistem üzerinden talep sahibinin bilgilendirileceği dile getirildi.

Vatandaş Odaklı Hizmet

Emniyet, AGDAŞ, SEDAŞ ve Telekom gibi paydaş kurumların da bu sistemi kullanabilecekleri, bilgi alış-verişi yapılabileceği, adres bulma, abonelik ve numara işlemlerinin de yine bu sistem üzerinden takip edilebileceği ifade edilirken istek, şikâyet ve memnuniyet anketi gibi uygulamalarla zenginleştirilen projenin kullanıma sunulduğu belirtildi.

- REKLAM -
spot_img

Ayhan: Sorunun kendisi olanlar, çözüm üretemezler

SAKARYA- Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, “Planlamadan uzak zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.    Sakarya Büyükşehir Başkan...