Cuma, Nisan 19, 2024

RTÜK Başkanı Şahin SUBÜ Konuşmaları’nda

- REKLAM -
Diğer Haberler

SUBÜ Konuşmaları’nda 20. programının konuşmacısı RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin olacak. Program, 9 Aralık Salı saat 14.00’te SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

SAKARYA – Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın 20. programında konuşmacı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin olacak. Diğer programların aksine SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde öğrencilerle yüz yüze yapılacak söyleşide ‘Yayıncılıkta Özgürlük ve Sorumluluk’ başlığı konuşulacak. Moderatörlüğünü SUBÜ Sakarya Meslek Yüksekokulu Gazetecilik ve Habercilik Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Zülfikar Özçelik’in üstleneceği söyleşi 9 Aralık Perşembe saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Ebubekir Şahin kimdir?

1974 yılında Rize Çayeli’de dünyaya gelen Ebubekir Şahin; ilköğrenimini Rize, lise eğitimini ise Sakarya’da tamamladı. 1995 yılında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun oldu. 2002 yılında Gazetecilik Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. İçişleri Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Adalet Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, RTÜK, Başbakanlık gibi birçok kurumda yöneticilik yaptı. Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşar olarak görev yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 16 Ekim 2017 tarihli 8’inci Birleşiminde yapılan seçim sonucunda RTÜK üyeliğine seçildi. Üye olarak bir süre görev yaptıktan sonra 23 Ocak 2019 tarihinde yapılan seçimle RTÜK Başkanı oldu.

- REKLAM -
spot_img