Cuma, Mart 29, 2024

En İyi Uygulama yarışmasına bu yıl Sakarya Büyükşehir’den bir proje katıldı

- REKLAM -
Diğer Haberler

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG)  tarafından her yıl düzenlenen Vatandaş Katılımında En İyi Uygulama yarışmasına bu yıl Sakarya Büyükşehir’den bir proje katıldı. İlk 53 proje arasında yarışan ‘Sakarya Kent Etiği Bildirgesi’ için oy kullanan Başkan Yüce, “Şehrimizde bulunan üniversite, STK’lar, özel sektör temsilcileri, esnaf ve sanatkâr odaları, yerel yöneticiler ve kamu kurumları ile yapmış olduğumuz çalıştaylar ile birlikte yaşam ilkelerini yerelde daha iyi bir şekilde kullanabilmek, kentin kentliler üzerindeki haklarında farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Sakarya Kent Etiği Bildirgesi’ hazırlanmıştır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, UCLG-Uluslararası Katılımcı Demokrasi Gözlemevi (IOPD) tarafından her yıl verilmekte olan ‘Vatandaş Katılımında En İyi Uygulama’ yarışmasına ‘Sakarya Kent Etiği Bildirgesi’ ile başvuru yaptıklarını belirtti. 53 proje içinde yarışacak olan Sakarya Kent Etiği Bildirgesi ile toplumun her kesiminde kalan vatandaşların kentlilik bilinci ve ortak yaşam ilkeleri belirlenmiştir.

Şehir ile bir bütün halinde

Yüzlerce proje arasında ilk 53’e girmeye hak kazanan ‘Sakarya Kent Etiği Bildirgesi’ projesi için oy kullanan Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’da yaşayan vatandaşlarımıza karşı hesap verme sorumluluğunu ortaya koymak ve şehirde ortak bir yaşamın etik değerlenin neler oluğuna vatandaşlarımızla birlikte karar vermek amacıyla etik bildirgesi hazırlandı. Şehrimizde bulunan STK’lar, özel sektör temsilcileri, esnaf ve sanatkârlar odaları, yerel yönetimler ve kamu kurumları arasında yapmış olduğumuz çalıştaylar ile tam katılımla daha kaliteli yaşam standartlarını yerelde daha iyi bir şekilde kullanabilmek amacıyla Sakarya’nın değerlerini oluşturan ‘Sakarya Kent Etiği Bildirgesi’ hazırlanmış ve vatandaş katılımında en iyi uygulama olarak yarışmaya gönderilmiştir. Önümüzdeki süreçte kamuoyuna mal etmek için sahada çalışmalar yapılacaktır” dedi.

- REKLAM -
spot_img

Mehmet Akif Nacar: ‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

‘HAVELSAN'ın Yapay Zekâ Vizyonu’ başlıklı söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 69’uncu konuşmacısı olan ve geliştirdikleri yapay zekâ platformu ‘MAIN’in önemini vurgulayan...