Perşembe, Mart 28, 2024

Sağlıkçılara İthaf Edilen Sergi Sanat Severlerin Beğenisine Sunuldu

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Öğretim Üyesi Doç. Buket Acartürk’ün “KAN-TER” adlı kişisel seramik sergisi açıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan STMF Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay ve Doç. Dr. Buket Acartürk ile birlikte sergi alanını gezdi.

Acartürk, pandemi sürecinde bir dizi zorluk ve özverili bir çabayla şekillendirdiği KAN-TER sergisini yüzyılın en büyük mücadelesini veren sağlık çalışanlarına ithaf ettiğini söyledi.

Sergisinde eldiven formunu kullanan Acartürk, 166 adet porselen eldivenden oluşan enstalasyonda malzemenin zorluk ve olanaklarını kullanarak dönemin karakteristik yönlerine kavramsal boyutta atıflarda bulundu. Sergide yer alan eserlerde porselenin inceliği, şeffaflığı, ışık geçirgenliği, emek, çaba, yaşam ve ölüm diyalektiği içinde konumlanırken, her şeye rağmen çalışmanın, direngenliğin, yılmamanın göstergesi olarak da ince ve zarif porselenin dayanıklılığı ve kolay kolay kırılmama özelliğine vurgu yapıldı.

Seramik sanatçısı Buket Acartürk’ün 8’inci kişisel sergisi olan KAN-TER, STMF Sanat Galerisinde 3-16 Mart tarihleri arasında izlenebilecek.

Son 30 yıldır ağırlıklı olarak karınca figürü odaklı binlerce figürden oluşan enstalasyonlar ve sergiler gerçekleştiren Buket Acartürk, bir tanesi New York olmak üzere İstanbul ve İzmir, Kocaeli ve Sakarya’da 7 tane kişisel sergi açtı.

- REKLAM -
spot_img