Salı, Mart 19, 2024

‘Sektörel destekler açıklanmalı’

- REKLAM -
Diğer Haberler

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Sakarya Hizmet Sektörü Komisyon Başkanı Metin Sevindik küresel çapta yaşanan pandemi nedeniyle hizmet sektöründe büyük sıkıntı yaşandığı dile getirerek destek paketlerinin güncellenmesini istedi.

ASKON Sakarya Hizmet Sektörü Komisyon Başkanı Metin Sevindik yazılı bir açıklama yaparak, tüm dünyayı küresel çapta etkileyen Covid-19’un ekonomik olarak en çok hizmet sektörüne darbe vurduğunu dile getirdi. Sevindik “Küresel çapta yaşanan pandemi sebebiyle toplum sağlığının korunması amacıyla alınan sıkı tedbirlere istinaden kapanan, özellikle lokanta, kafe-restoran işletme ve çalışanları zorlu bir süreçten geçiyor. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yaşayabilmeleri için desteklerin artırılması gerekmektedir”

Pandemi nedeniyle açıklanan bir dizi tedbir ve desteği sektör temsilcilerinin kullanımına sunulduğuna dikkat çeken Sevindik “2020 yılı Nisan ayında duyurulan KOBİ nefes kredisinden birçok üyemiz yararlandı. Hizmet Sektörü bazında KDV ve Stopajlarda indirime gidilmesi alınan doğru bir karardı. Belediyelerin emlak vergileri, ilan reklam ve çevre temizlik vergilerinin tahsilatlarını ertelemeleri bizleri ziyadesiyle memnun etti. Ticaret bakanlığımızın yaşanan bu süreçte gelir kaybı desteği ve kira desteği vermesi bir nebze üyelerimizin yüreklere su serpti. Ancak açıklanan desteklerin genişletilmesi özellikle sektör bazlı teşvik ve desteklerin genişletilmesi zorunluluğu hasıl olmuştur”

Desteklerin güncellenmesi veya işletmelerin belli tedbirlerle hizmet vermeye başlaması gerektiğine dikkat çeken Metin Sevindik “Her şeyin başı sağlık. Toplum sağlığını ilgilendiren konularda devletimiz gereken tedbirleri elbette alacak. Ancak süreçte zarar gören, dükkanlarını kapatanlara kol kanat germekte devletimizin görevleri arasında. HES koduyla birçok yere girilebiliyor. Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin ayakta kalabilmesi için yetkililerden destek güncellemesi, teşvik ve HES koduyla işyerlerinin hizmet vermelerine olanak sağlayacak düzenleme bekliyoruz”

ASKON Hizmet Sektörü Komisyon Başkanı Metin Sevindik bu sürecin birlik içerisinde dayanışma ile aşılacağına dikkat çekerek “Bu süreçte birlik ve beraberlik anlayışımız en önemli rehberimiz oldu. ASKON Sakarya olarak bu zorlu günlerin aşılacağını ve eski günlere döneceğimiz günlerin yakın olduğuna inanmaktayız. Başta Cumhurbaşkanımızın, Ticaret Bakanlığımızın, Ticaret Odamızın ve Genel Merkezimizin kobilere vermiş oldukları destekler için teşekkür ederiz”

- REKLAM -
spot_img