Cuma, Mart 29, 2024

SAÜ’de dece 03.02’de Deprem Anma Etkinliği düzenlendi

- REKLAM -
Diğer Haberler

SAÜDAK Gönüllü Arama Kurtarma Birimi, AFAD İl Başkanlığının desteğiyle 17 Ağustos 1999 depreminin 21. yıl dönümünde depremin gerçekleştiği saatte (03.02’de) Sakarya Üniversitesi Helikopter Pisti’nde bir anma programı gerçekleştirdi.

Düzenlenen programa SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman, Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Sağlam ve AFAD İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Prof. Dr. Savaşan, 1999 Marmara Depreminin ekonomik faaliyetlerin yoğun olduğu bir bölgede yaşanmasının fazla hasara yol açtığını belirterek, depremin üzerinden geçen 21 yılda, ilgili kurumlar ve yerel yönetimlerin çok önemli çalışmalar yaptığına vurgu yaptı.

Prof. Dr. Savaşan sözlerine, ‘’Yapılması gereken çalışmalara bakıldığında hala alınması gereken önemli bir mesafe var” diyerek devam etti. Savaşan, “Bütünleşik afet yönetimi kapsamında risk ve kriz yönetiminin tüm basamakları, kayıpları azaltmak ve dirençli bir toplum yaratmak için önem arz etmektedir. Özellikle deprem, baraj, köprü ve tünel çökmeleri ve terör saldırıları gibi yapısal çökmelerin meydana geldiği afetlerde altın saatler olarak da adlandırılan ilk saatlerde yapılan arama ve kurtarma çalışmaları enkaz altında kalmış afetzedelerin sağ olarak kurtarılması açısından önem arz etmektedir’’ şeklinde konuştu.

Ayrıca SAÜDAK Gönüllü Arama Kurtarma ekibine teşekkür eden Savaşan, ‘’Bu amaçla üniversitemiz bünyesinde kurulmuş ve tamamı üniversitemiz akademik ve idari personelimizden oluşan gönüllü arama kurtarma birimimizi tebrik eder, eğitim ve çalışmalarında başarılar dilerim’’ dedi.

Anma Programının devamında depremin meydana geldiği saat 03.02’de önce saygı duruşu gerçekleştirilerek, ardından afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize dualar edildi. 

- REKLAM -
spot_img

Mehmet Akif Nacar: ‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

‘HAVELSAN'ın Yapay Zekâ Vizyonu’ başlıklı söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 69’uncu konuşmacısı olan ve geliştirdikleri yapay zekâ platformu ‘MAIN’in önemini vurgulayan...