Cuma, Mart 29, 2024

2019’da SAMEK’lere ilgi azaldı

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü SAMEK verilerine göre 2018 yılında 12.480 olan kursiyer sayısı 2019 yılında 9.533 kursiyere düştü.

2019 yılında toplam 9.533 kursiyerin katıldığı SAMEK Kurslarında en çok talep 1.066 kursiyer ile Sapanca SAMEK oldu. Sapanca SAMEK’i 726 kursiyer ile Bulvar SAMEK izledi. En az talep ise 88 kursiyer ile Ozanlar SAMEK’e ve 115 kursiyer ile Korucuk SAMEK’e oldu.

2019 Yılı Gerçekleşen Faaliyetler:

  • 20 SAMEK Merkezinde toplam 91 branşta kurs açıldı. Açılan kurslarda 9.533 kursiyer eğitim gördü.
  • 2019 yılında, 5’i ilçelerde olmak üzere toplam 6 adet Yıl Sonu Sergisi düzenlendi. İlçeler bazında; Akyazı, Arifiye, Sapanca, Kaynarca, Geyve Eğitim Merkezleri ve Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezinin Yılsonu Kapanış Sergileri her ilçemizde ve Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezimizde 6 farklı açılış töreni ile gerçekleştirildi.
  • Diğer 14 SAMEK Eğitim Merkezinin kapanış etkinlikleri Donatım Park’ta “Yılsonu Genel Sergisi” ismiyle toplu olarak düzenlendi.
  • Bu kapsamda, 34 branşta (Ahşap boyama, ahşap süsleme & rölyef, ahşap yakma, bebek odası, butik pasta ve kurabiye, çanta dikimi, çeyiz ürünleri hazırlama, dekoratif çeyiz hazırlama, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, el nakışı, ev aksesuarları yenileme, filografi, fotoğrafçılık, giyim, iğne oyası, kâğıt telkâri, kâğıttan dekoratif ev aksesuarları, karikatür, keten telkâri, kırkyama, kösele çanta yapımı, makine nakışı, otantik giyim, pasta yapımı ve sunumu, perspektif (kâğıt rölyef), yağlı boya resim, sabun yapımı, sanatsal mozaik, sepet örücülüğü, takı tasarımı, teraryum (içinde bitki yetiştirilen akvaryum), tığ ve şiş örgü, tutkallı hamur çiçek yapımı, vitray) 1.991 ürün sergilendi.
- REKLAM -
spot_img

Mehmet Akif Nacar: ‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

‘HAVELSAN'ın Yapay Zekâ Vizyonu’ başlıklı söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 69’uncu konuşmacısı olan ve geliştirdikleri yapay zekâ platformu ‘MAIN’in önemini vurgulayan...