Cuma, Nisan 19, 2024

Sakarya’da patlama 4 ölü, 108 yaralı

- REKLAM -
Diğer Haberler

Hendek’te (Yukarı çalıca köyü, tepe açma mevkii) bulunan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Sakarya ve Kocaeli’den duyulan patlama sesi nedeniyle büyük korku yaşandı. Son bilgilere göre patlamada 4 kişi öldü 108 kişide yaralandı.

Saat 11.15’te meydana gelen patlama şehrin pek çok yerinde hissedildi. Şiddetli patlamaların ardından bir kaç patlama daha oldu. Hendek’te yakın bölgelerde evlerin camları kırıldı. Havai fişek fabrikasındaki patlamaların ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans gönderildi. (11:18)

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım havai fişek fabrikası deposunda 110 ton patlayıcı olduğunu, patlama ile ilgili bütün ekiplerin arama, kurtarma ve olaya müdahale çalışmaları yoğun şekilde devam ettiğini, şu ana kadar intikal eden herhangi bir can kaybı yoktur. 56 yaralımız hastanelere sevkedilmiştir dedi. (13:36)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya’nın Hendek ilçesinde patlama meydana gelen havai fişek fabrikasının bulunduğu bölgede inceleme yapıyor.

Patlamaya 2 ambulans helikopter, 84 ambulans 18 UMKE Timi, 112 Acil Ekibi ve AFAD müdehale ediyor.

Çevre illerden yardım ekipleri patlama bölgesine sevk ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hendek’teki patlamada 4 kişinin öldüğünü 97 kişinin yaralandığını, yaralılardan 16 kişinin taburcu edildiğini açıkladı. (15:48)

Fabrikada güvenlik görevlileri ile birlikte toplam 186 kişinin olduğu, şuan 100 kişiye ulaşıldığı, 20 kişinin işe gelmediği, 15 çalışanında patlamadan önce fabrikadan ayrıldığı diğer çalışanlar ile ilgili çalışmaların devam edildiği açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Hendek’te havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile birlikte süreci yönetmek üzere Acil Durum Merkezi kurduklarını ve patlamanın kontrol altına alındığını açıkladı. (17:03)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘Havai fişek fabrikasındaki patlamada yaralanan hastalarımızdan birini, yanık tedavisi için, helikopter ambulansla, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanemizden İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanemize sevk ettik. Tedavisini yakından takip edeceğiz’ dedi. (17:12)

- REKLAM -
spot_img