Cuma, Nisan 19, 2024

‘İhtiyacınız kadar alışveriş yapın’

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, vatandaşlara israftan kaçınması ve ihtiyacı kadar alışveriş yapılması çağrısında bulundu.

Her vatandaşın ihtiyacı kadar alışveriş yapmasının bu zorlu süreçte önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Ülke ve milletçe korona virüs (COVİD-19) ile olan mücadelemizi sürdürüyoruz. Devletimizin uyarıları gereğince vatandaşlarımız lütfen evlerinde kalmaya devam etsinler. Şehrin bakkal esnaflar olarak ihtiyacı olanların vatandaşlarımızın evlerine kadar hizmet götürüyoruz. Ancak evde kalma psikoloji nedeniyle ihtiyacımız olmayan ürünleri almak veya fazladan almak israfı beraberinde getiriyor. İsraftan kaçınmalı ve ihtiyacımız kadar alışverişi ilke edinmeliyiz.” Dedi.

Sokağa çıkma yasağı veya kısıtlı zamanlama nedeniyle vatandaşın gereksiz yere panik yaşamaması gerektiğini vurgulayan Başkan Akdardağan, “Geçtiğimiz hafta sonu getirilen sokağa çıkma yasağında bazı vatandaşlarımız gereksiz yere panik yaşamış ve bol bol alışveriş yapma telaşına kapılmıştır. Bu tür paniklemeler gereksiz ve anlamsızdır. Gerek görüldüğü takdirde bu tür kısıtlamalar devam edecektir. Bakkallarımız hür türlü kurala uyarken, vatandaşımızın da alınan tedbirlere harfiyen uyması ise hayati derecede önemlidir.” Dedi.

Başkan Akdardağan,  “Sokaklarımızın simgesi olan bakkal esnaflarımızda gıda temini rahatlıkla ve oldukça hijyenik bir şekilde yapılabilir. Bakkallarımız da her türlü gıda ve temizlik ürünleri bulunmaktadır. Gereksiz yere yığılma ve fazladan alışveriş yapma düşüncesinde lütfen olunmasın. Vatandaşlarımızdan ricamız ihtiyacımız kadar alışveriş yapılması ve israfın önüne geçilmesidir. Ayrıca gerek duyulmadığı takdirde dışarı çıkılmamalı ve en çok yığılmaların yaşandığı marketler yerine bakkalların tercih edilmesi sağlımız açısından önem taşımaktadır.” Dedi

- REKLAM -
spot_img