Cuma, Mart 29, 2024

“Üyelerimizin sesi olmaya devam ediyoruz”

- REKLAM -
Diğer Haberler

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Covid-19 virüsü salgınına karşı üyelerden gelen taleplerin yerine getirilmesi amacıyla aralıksız çalıştıklarını dile getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Üyelerimizin taleplerini almaya devam ediyoruz

Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, “Bizler üst kuruluşumuz TOBB çatısı altında oda ve borsalar olarak ülkemizdeki iş dünyasının en büyük temsilcileri konumundayız. Ekonomimizin temelini oluşturan üyelerimizin bu zorlu süreçte taleplerinin yerine getirilmesi konusunda da sorumluluklarımızın bilincindeyiz.

Ülkemizin kalkınmasında ve gelecek hedeflerine ulaşmasında en büyük desteği verecek olan iş dünyamızın bu süreçte ayakta kalması ve faaliyetlerine sorunsuz devam edebilmesi çok önemlidir. Ülkemizde yüzlerce hatta binlerce sektörün temsilcisi var ve bu sektörlerin hepsi ayrı ayrı kalkınmamızda önemli role sahiplerdir. Her platformda savunduğumuz gibi iş dünyasının sesi olduk ve olmaya da devam ediyoruz.

Salgın sürecinde hayata geçirilen ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ de üyelerimizin talepleri ile şekillenmeye devam etmektedir. Bu zorlu sürecin atlatılmasında üyelerimizin tüm taleplerini günün her saatinde almaya devam ediyor ve bu taleplerin sonuçlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Vergi Ertelemeleri ve Kredi Uygulamaları Nefes Aldıracak

‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ kapsamında sonuçlanan sonuca kavuşan son talepleri de değerlendiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ;

“İş dünyamızın aklındaki soruların başında yer alan vergi ve kredi ödemeleri ile verilmesi planlanan krediler, üyelerimizin taleplerine istinaden genişlemeye devam ediyor. Sonuçlanan son talepler ile

●      Mart ayı KDV ve BA/BS beyannameleri ve ödemelerinin 1 ay ertelenecek.

●      Mart, Nisan, Mayıs aylarına ilişkin 6 aylık vergi ertelemeleri tüm şahıs işletmelerini ve bazı ilave sektörleri (Mobilya, Madencilik, İnşaat, Endüstriyel Mutfak, Araç Kiralama, Matbaacılık, Sağlık Hizmetleri) de kapsayacak şekilde genişletildi.

●      Tarım Kredi Kooperatifleri’ne Nisan ve Mayıs’ta ödenmesi gereken krediler, faizsiz olarak 2 ay süreyle ertelenecek.

●      İşletmelerin çeklerini ödeyebilmeleri için, tüm sektörlerde Kredi Garanti Fonu destekli 3 ay anapara ve faiz ödemesiz “Çek Ödeme Destek Kredisi” 30 Mart 2020’de uygulamaya alınacak.

●      Banka şubelerinin kredi uygulamalarından kaynaklı sorunların iletilmesi için BDDK nezdinde şikayet hattı oluşturulacak.

●      Kredi Garanti Fonu’nun kefalet kapasitesi 500 milyar TL’ye çıkarıldı, ayrıca 31.12.2020 tarihine kadar kullandırılacak kredilerde, “vergi borcu yoktur” ve “SGK prim borcu yoktur” belgeleri aranmayacak 

Üyelerimizin talepleri doğrultusunda vergi ertelemelerinin sektörel kapsamının ve kredi uygulamalarının genişlemesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Tarım ve İhracatımız Sekteye Uğramayacak

Covid-19 virüsünün etkisinin olduğu bu günlerde mevsimlik ürünlerin hasat dönemi de yaklaşıyor. Hasat döneminin başlamasında mevsimlik tarım işçilerinin de virüse karşı güvende olmaları bizler için önem arz etmektedir. Aynı zamanda da ihracatımızın sekteye uğramaması için de taleplerimiz sonuçlanmaya devam etmektedir. Bu neticede; 

●      Mevsimlik tarım işçilerinin salgın hastalığa karşı barınma ve çalışma koşullarının sürekli olarak kontrol edilmesi, tarım arazilerine ulaşım koşullarının iyileştirilmesi ve tarım ürünlerinin pazara ulaşımını kolaylaştıracak tedbirlerin alınmasına yönelik düzenleme yapıldı.

●      Limanlardaki ardiye ücretleri indirildi.

Tüm iş dünyamızın salgın sürecinden etkilenmemesini sağlamak için hedeflerimize yine üyelerimiz sayesinde varabiliriz. Bu nedenle üyelerimizin her türlü talebini odamız web sitesi www.satso.org.tr üzerinden öneri ve şikayetler bölümünden iletmelerini rica ediyorum. SATSO olarak her zaman üyelerimizin yanındayız.”

- REKLAM -
spot_img