Perşembe, Mart 28, 2024

Pilot Okul Çamyolu oldu

- REKLAM -
Diğer Haberler

Çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak içinde yaşadıkları toplumun aktif ve uyumlu bir ferdi olabilmelerine destek olmak amacıyla hazırlanan “Adapazarı Belediyesi Geleceğe Işık Tutuyor” projesinin tanıtımı, Çamyolu İlkokulu’nda yapıldı. Başkan Işıksu, “Adapazarı’mız geleceğe çocuklarımızın hayallerinden ve gençlerimizin gözlerinden bakmaya devam edecek.” dedi.

Başkan Işıksu Öğrencilerle Buluştu

Adapazarı Belediyesi, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Halk Eğitim Müdürlüğü ve Çamyolu İlkokulu iş birliği ile hazırlanan “Adapazarı Belediyesi Geleceğe Işık Tutuyor” projesi tanıtım toplantısına, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Çamyolu İlkokulu Müdürü Hasan Topçu, Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve okul öğrencileri katıldı.

Pilot Okul Çamyolu

Çocukların bugünü ve geleceğine yönelik yapılan çalışmalara destek olmak için gayret ettiklerini belirten Başkan Mutlu Işıksu, “Güzel bir projede birlikteyiz. Pilot okul olarak da Çamyolu İlkokulumuzu belirledik. Öğrencilerimizin gelişimlerini gördükçe projenin kapsamını genişleteceğiz. Adapazarı’mız geleceğe çocuklarımızın hayallerinden ve gençlerimizin gözlerinden bakmaya devam edecek.” diye konuştu.

Liselere Hazırlık ve Müzik Dersleri

Gençlerin okul derslerine yardımcı olmak ve başarısını artırmak için el birliğiyle güzel çalışmalara imza atıldığını vurgulayan Başkan Işıksu, “Kültür İşleri Müdürlüğü’müze bağlı olan Bilgi Evleri’mizde çocuklarımız ve gençlerimiz için birçok başlıkta önemli eğitimler veriyoruz. Bilgi Evi öğretmenlerimiz tarafından çocuklarımızın liselere daha iyi hazırlanacakları Türkçe, Matematik, İngilizce, Sosyal ve Fen grubu gibi takviye dersleri verilecek. Sosyal alanda da müzik grupları oluşturulacak, farklı müzik enstrümanları ile çocuklarımızın gelişimlerine destek olunacak.” şeklinde konuştu.

Öz Becerileri Gelişecek

Proje hakkında ayrıntılı bilgiler de veren Başkan Mutlu Işıksu, “Çocuklarımızın aile içi iletişimleri, ebeveynleri ile daha sağlıklı iletişim kurabilmeleri, kişisel gelişimlerine destek olarak hayatlarına doğru yön tayin edebilmeleri, öz becerilerini geliştirerek hak ve sorumluluklarının farkında olmaları ve kendi kararlarını verebilmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Burada en dikkat ettiğimiz nokta ise projenin devamlılığı olacaktır. Gençlerimiz, sanatın ve sporun geniş kapsamlı tüm dallarında olsun, kültürel ve sanatsal aktivitelerde yer alsın, özgüvenleri daha da güçlensin istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Geziler Düzenlenecek

“Adapazarı Belediyesi Geleceğe Işık Tutuyor” projesi kapsamında ayrıca, değerler eğitimi çerçevesinde, Çanakkale Şehitliği’ne bir gezi yapılarak şehitlikler gezilecek. Gençlerin, şehitlik gezisinde, vatanımıza sahip çıkma, bir ve beraber olma bilinci pekiştirilecek. Devletin ve devlete bağlılığın önemini anlamaları için, Türkiye Büyük Millet Meclisi ziyareti de gerçekleştirilecek. Ayrıca tarihi bilincin geliştirilmesi için de tarihi mekân gezileri yapılacak.

- REKLAM -
spot_img

Ayhan: Sorunun kendisi olanlar, çözüm üretemezler

SAKARYA- Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, “Planlamadan uzak zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.    Sakarya Büyükşehir Başkan...