Cuma, Mart 29, 2024

Karapürçek’e yeni ASM ve TSM binası

- REKLAM -
Diğer Haberler

Karapürçek’te ilçe sağlık müdürleriyle bir araya gelen Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, ilçede yapılması planlanan 24 saat hizmet verecek yeni Aile Sağlık Merkezi ile Toplum Sağlığı Merkezi binasının yerinde incelemelerde bulundu.

İlçe sağlık müdürleri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü başkanlığında toplandı. Karapürçek’te gerçekleşen toplantıda halk sağlığı hizmetleri değerlendirildi. Toplantıda, ilçelerde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi paylaşımında bulunulurken, Öğütlü saha çalışmaları hakkında ilçe müdürlerinden bilgi aldı.

Sağlık Bakanlığının kanserle mücadeleye yönelik Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) başlattığı ücretsiz kanser tarama hizmetlerinin hedef kitlenin geneline yayılması için yapılan çalışmaları değerlendiren Öğütlü, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yazılan programla sağlık tesislerinden KETEM’lere vatandaşlarının randevu kayıtlarının online olarak yapılmasının işi kolaylaştıran önemli bir hizmet olduğunun altını çizdi.

Toplantının ardından Karapürçek 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, personelden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım ile bir araya gelen Öğütlü, bölgede yapılması planlana yeni Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) ve Aile Sağlık Merkezinin yerinde incelemelerde bulundu. İlçe halkının sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmasını arzuladıklarını dile getiren Öğütlü, 24 saat hizmet verecek şekilde tasarlanan ASM’nin proje çalışmasının tamamlanmasının ardından inşaat çalışmasının başlayacağını kaydetti.

- REKLAM -
spot_img

Mehmet Akif Nacar: ‘MAIN’  ilham kaynağı olacak

‘HAVELSAN'ın Yapay Zekâ Vizyonu’ başlıklı söyleşiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 69’uncu konuşmacısı olan ve geliştirdikleri yapay zekâ platformu ‘MAIN’in önemini vurgulayan...